Aaron Hernandez problem med rättvisan (UPPDATERAD 26/6)

Polisen arresterade idag Aaron Hernandez för hans inblandning i mordet på Odin Lloyd. Hur brottsrubriceringen lyder vill inte polisen inte släppa ännu, men troligtvis lär det komma inom kort. Hernandez arbetsgivare New England Patriots valde samtidigt att gå delad väg med sin stjärna. (Uppdaterad 26/6)

(Orginalartikeln publicerades 21/6)
Efter att Odin Lloyds kropp hittades i måndags har ryktens kring Patriots Aaron Hernandez cirkulerat i media. Oavsett hans grad av inblandning i det inträffade är visserligen medias reaktion naturlig eftersom Hernandez är den enda, för världen, intressanta person som fanns i offrets vänkrets. Problemet för Hernandez är dock att dessa rykten många gånger avtar i styrka, så är dock inte fallet här. Inledningsvis hette det att Hernandez inte var misstänkt för mordet men att hans bil var intressant i fallet. Fullt naturligt pratade då polisen lite med Hernandez, även om den sistnämnde enligt rapporter var tämligen fåordig. Efter denna pratstund har dock fler och fler konstiga aspekter på det hela uppdagats vilket gör det svårt att tro att Hernandez är helt utan skuld.

T.ex. har det uppdagats att Hernandez tidigare i år (i Florida) kan ha råkat skjuta en kamrat i ögat. Dessutom med en pistol som han inte hade licens för. Hur denna händelse kan ha skett utan någon vidare inblandning av rättssystemet är lite fascinerande, men tydligen skall även det fallet tas upp på nytt för att utreda vad som verkligen hände där.

Om inte den händelsen räckte för att göra polisen mer nyfiken på Patriots TE, så blev det definitivt det när Hernandez beslöt sig för att slå sönder sitt övervakningssystem och mobil för att avsluta allt med att kalla in en städfirma för att, mer eller mindre, sanera huset. Finns väl egentligen inget än som pekar på Hernandez är mördaren, men han ger dock ett visst sken av att kanske veta något mer om historien än vad polisen fått reda på.

Ironiskt nog sker dessa händelser nästan på dagen 19 år efter att en annan NFL-spelare, O.J. Simpson, hade lite problem med rättvisan. Flera av minns säkert bilderna av Simpsons vita Bronco som kablades ut över världen. Kopplingen blir dessutom mer uppenbar när även Hernandez kör en vit bil. Inte för att det på något sätt löser dagens mordgåta, men sambandet är lite oturligt.

WhiteCars

För Hernandez skull får vi dock hoppas att det bara är hans bil som är intressant. Oavsett utgång rättsfallet tror jag ett samtal med Roger Goodell blir oundvikligt. Reportrarna som bevakar fallet har dock letat fram en hel del kring Hernandez person som visar upp en människa med ett ganska våldsamt förflutet. Något som säkert ligans rektor inte riktigt kommer att vara stormförtjust över.

2 reaktioner till “Aaron Hernandez problem med rättvisan (UPPDATERAD 26/6)”

Kommentarer inaktiverade.