AFC East: Lagens behov

Så var det då dags för en division som innehåller en dynasti, en mediaälskling, ett storsatsande gäng….och Bills.

Siffrorna under lagens namn visar var de placerade sig i den givna kategorin under föregående säsong. Placering 1-32

Buffalo Bills:
Passing Offence: 30 Rushing Offence: 12 Passing Defence: 2 Rushing Defence: 26

Bills valde tidigt under FA-perioden att gå skilda vägar med QB Ryan Fitzpatrick. Bills ville omförhandla hans lön vilket inte spelaren ville. Personligen blev jag lite förvånad över det här. Fitzpatrick har på intet sätt dominerat i sin roll, men jag tycker ändå han har varit ungefär lika bra som sin omgivning. Om det nu kan vara ett försvar. In i stället kommer Kevin Kolb och möjligtvis har det här givit Bills lite mer löneutrymme. Någon sportsligt vinst i den här rokaden ser jag inte. Troligtvis är det en pusselbit som saknas här. Kanske får vi se Bills drafta en ung QB? USCs Matt Barkley sägs bl.a. komma på besök för att visa upp sig för Bills ledning.

Ser man vidare på Bills anfall har de en störtskön RB i C.J Spiller (1244 yards), så där har dem det hyfsat förspänt. Problemet ligger i bristen på pojkar som kan fånga bollar. Egentligen är det väl bara bara Stevie Johnson som gjort något väsen av sig. Deras ordinarie TE Scott Chandler har dessutom precis ”reparerat” sitt främre korsband, vilket gör att han eventuellt inte är hundraprocentig när allt drar igång i september. Fler WR och TE står säkerligen på inköpslistan framöver.

I den offensiva linjen finns även ett hål att fylla efter att garden Andy Levitre lämnade för Tennesee Titans under Free Agency. Av någon anledningen ville/kunde inte Bills behålla honom utan sin franchise-tag placerade man istället på saftey´n Jairus Byrd.

Defensivt sett har laget ett visst problem då de, i stort sett, är sämst i ligan gentemot springspel. Linebackers och den defensiva linjen står således på agendan. Pass-rusherns Manny Lawson är redan inhämtad från Bengals. Mer av den varan är dock att vänta. Om det nu var otur för Bills att det är ett dåligt QB år, så kan de åtminstone skatta sig lyckliga att det finns en hel del defensiva prospekts att slåss om.

– – –

New York Jets:
Passing Offensde: 30 Rushing Offense: 12 Passing Defence: 2 Rushing Defence: 26

Ja, vad skall man börja. Jets är lite som melodifestivalen. Inte alla uppskattar dem, men alla gillar att prata om dem. Så även dem själva. Det eviga samtalsämnet förra året var Mark Sanchez vara eller icke vara och där har egentligen inget förändrats. På QB-fronten finns nu även David Garrard som backup som förhoppningsvis kan sätta lite press på stackars Sanchez. Jets väljer som nummer 9 i år i draften och jag har svårt att se att de offrar det valet på en ny QB med tanke på det skrala utbud som finns i år. Däremot kan de möjligen ske i en senare runda.

En annan het potatis är Darrelle Revis vara eller icke vara. Hans status är så nära limbo man kan komma. Eftersom Jets inte verkar lyckas skriva nytt kontrakt med honom är chansen att han går förlorad efter säsongen. Att byta bort honom redan i år kan således vara en lösning. Bland intressenterna har bl.a Buccaneers synts men i nuläget är en affär långt bort enligt huvudpersonen själv. Skulle han lämna har Jets ett gigantiskt hål att fylla.

Ett annat område att se över är lagets mottagare. Fjolåret var tämligen udda på den fronten då skador och diverse andra omständigheter gjorde att t.o.m. Tim Tebow fick hoppa in som mottagare. I laget idag finns främst Santonio Holmes (ni vet han som råkade fånga rätt boll en gång i tiden) och Sean Hill. Dessutom har laget förlorat sin duktige TE Dustin Keller till divisionskonkurrenten Miami, så ytterligare tillskott är behövligt.

Bakåt sett skulle jag vilja se en bra pass rusher ((Laget var bland de sämre lagen förra året i sacks räknat)). Laget behöver kunna hota motståndares QB lite oftare. Det skall trots allt vara lite stressande att vara QB, vilket det inte alltid var för motståndarna när Jets stod för motståndet förra året.

– – –

Miami Dolphins:
Passing Offense: 26 Rushing Offense: 17 Passing Defence: 29 Rushing Defence: 13

Storsatsande Miami har ni säkerligen inte missat på nyhetssidorna den senaste tiden. Man har införskaffat nanmn som ovan nämnda Dustin Keller (TE), Mike Wallace (WR, fr Steelers), Ellerbee (LB, fr Ravens), Grimes (CB, fr Falcons). Visserligen låter nyförvärven trevliga, men samtidigt det även varit trafik åt andra hållet där framför allt namn som Jake Long (OT), Reggie Bush (RB) och Sean Smith (CB) sticker ut. Många gånger har de således inte ”förstärkt”, utan bara fyllt ut ett tomrum som precis uppstått.

Offensivt sett är det åndå nu gott om måltavlor för Ryan Tanneill att kasta till. Wallace är ett dyrt, men säkerligen nyttigt tillskott till laget. I honom har de således nu sin solklara ”nummer 1”. En roll som Hartline kanske inte lyckats fylla fullt ut. Utmed marken blev det onekligen lite tunnare bär Reggie Bush lämnade. Som det verkar nu, hyser dock Dolphins stark tilltro till att Miller/Thomas skall kunna fylla den luckan väl. En tanke är dock att man plockar in en intressant rookie om tillfälle ges. Vidare i offensiven så behöver självfallet luckan efter Jake Long fyllas. Även om han inte presterade i linje med sitt lönekuvert, så måste ändå positionen fyllas vilket inte alltid är så enkelt.

Bakåt sett känns det lite tunnt på CB sidan då nyligen kontrakterade Grimes hade ett skadefyllt fjolår, vilket även hans nye kollega Marshall hade. Att dessa skall vara kuranta och 100% i sitt spel hela säsongen kanske är för mycket begärt. Likaså gäller även Safety-positionen där det även där bara finns två gubbar. Lite större djup skulle vara önskvärt.

Vidare under offseason har Dolphins tittat lite på en ny DE, och precis som sina divisionskamrater Patriots (se nedan) har de haft besök av John Abraham (f.d. Falcons) som dock inte föll dem i smaken. Det finns visserligen fler av den typen av rutinerade herrar ute på fria marknaden, men jag skulle tro att de satsar på en rookie istället.

– – –

New England Patriots:
Passing Offence: 4 Rushing Offence: 7 Passing Defence: 29 Rushing Defence: 13

Slutligen kommer vi till Patriots som är divisionens självklara favorit. Många gånger när det pratas Patriots så pratas det om dynastier etc. Starka ord, för ett lag som visserligen har varit fantastiskt bra under lång tid. Men samtidigt var det länge sedan de faktiskt vann Super Bowl. Två sura förluster mot Giants har dock hunnits med.

[quote_right]”Whenever Coach Belichick calls, you answer. That’s not a call that you send to voicemail”
– Adrian Wilson[/quote_right]Vad skall de då göra för att ändra på det här? För det första skall de nog inte fråga undertecknad, men mycket fokus under offseason har handlat om lagets secondary. Man kontrakterterade t.ex. Arrington för en längre period och Talib på ett kortare kontrakt igen. Cornern Alfonzo Dennard riskerar dock fängelse, vilket gör att fler CBs troligtvis står på inköpslistan. I övrigt har Patriots även plockat in den mycket rutinerade safetyn Adrian Wilson från Arizona, som säkerligen blir ett bra tillskott för laget.

Som Lars var inne på i sin Mock draft kommer säkerligen Patrios ta sig en titt efter ett bra komplement (DE, DT) till Vince Wilfork. Sin gamla vana trogen har de shoppat runt lite efter någon rutinerad som kanske kan hämtas in till en rimlig penning. Pojkar som Abraham (f.d. Falcons) och Freeney (f.d. Colts) har synats i sömmarna men inte direkt fallit dem i smaken. Kanske väljer de istället att lösa dessa luckor i draften.

Slutligen finns det ett område som skapat en hel del rubriker i media den senaste månaden. Bristen på WR i allmänhet och Wes Welker i synnerhet. I nuläget har Patriots ingen av fjolårets poänggörande WR kontrakterade. I samband med att man förlorade/släppte Welker knöt de dock Danny Amendola till sig. I honom får de en liknande spelare (som Welker) som förhoppningsvis skall kunna producera lite poäng. Att det i övrigt saknas receivers tror jag löser sig. Som Lars Thorman redogjorde på sin blogg, finns det en hel del att välja bland i draften i år. Någonstans tror jag den här positionen löser sig. Gäller bara att hitta några gubbar till som är villiga att hålla munnen tyst, och göra som Belichick och Brady säger. Att lagets dessutom har den kanske mest imponerande TE-kombon (Gronkowski/Hernandez) i ligan hjälper ju säkert till. Brady lär inte ha svårt att hitta folk att kasta till. Bara att vi inte vet namnen på dem ännu.

2 reaktioner till “AFC East: Lagens behov”

Kommentarer inaktiverade.