Arizona Cardinals draft 2014

Många fick Carolina Panthers och dess fina defensiv som ett nytt litet favoritlag förra året, är övertygad om att fler än jag fick lite samma känslor för Cardinals som har legat precis bakom och grott de senaste åren. Man spelade i en grymt tuff division och borde spelat slutspel och det ända jag ser som kan stoppa dem i år är just lagets tuffa division.

10-6 slutade man förra året, en vinst bakom Saints som tog den sista platsen i slutspelet, man får välja som nummer 20 och man sitter ganska bra till för att kunna tänkas ta bästa tänkbara kvar på tavlan. Sowell som LT var ingen hit och man gjorde helt rätt i att signa Veldheer från Raiders för att lösa blindside problemet, men då det inte verkar som Winston blir omsignad så är behovet av en tackle på andra sidan fortfarande stort. Carson Palmer är inte framtiden och knappt nuet för Cardinals och finns en QB som man gillar tillgänglig så ser jag det inte alls som en omöjlighet att man slår till. Stannar vi i offensiven så tycker jag även att man ska hålla utkik efter RB och WR i draften, inte akut, man har signat WR Ginn och RB Dwyer i FA, känns dock inte jättehet som ens back up. Innan vi tittar på defensiven hade jag kunnat tänka mig att få in en OG till för lite djup. Det har varit defensiven som gjort det för Cards de sista åren men lite hål måste trots allt fyllas. Cromartie och Peterson känns som två solida starters på CB-positionen men om man ska köra Honeybadger mer som safety behövs det djup på positionen då varken Arenas eller Cason är kvar. Eftersom man inte förnyat med Bell så hade ytterligare en safety bredvid Mathieu behövts. Slutligen tycker jag att man skulle behöva få in en het OLB då Abraham är gammal som gatan och Acho inte verkar finna någon rytm i sin NFL karriär. Skulle även må bra av djup på sin defensiva linje.

Behov: OT, OG, QB, RB, WR, CB, S, OLB, D-line

1. QB Derek Carr (Fresno State)
Tror absolut Cards kan tänka sig att köra på en QB I första och skulle Bortles finnas kvar här så hade jag gått på honom men nu tror jag han är tagen och då ser jag Carr som deras val over Bridgewater, rätt eller fel. Arr sitter inne på en bra arm både i styrka och precission och är en pass-glad QB som inte lämnar fickan i onödan. Lite väl beroende av att ha en bra linje framför sig då han kan bli aningen stressad och klumpig när pressen kommer. Är egentligen bra på det mesta och har rätt storlek, kanske att han behöver bli lite bättre på att läsa spelet.

2. OLB Carl Bradford (Arizona State)
Ytterligare en personlig favorit från Sun Devils. Arizona behöver förstärka sin pass-rush då man inte riktigt fått igång Acho och Bradford har verkligen visat att han är en pass rusher mer än något annat. Spelat både DE och OLB i college men funkar bäst som det sista i NFL. Snapp reaktion och är stark rätt igenom. Helt okej mot springspelet också men känns oprövad när han ska falla i markering då han sällan fick uppgiften i college. Spelade i ett system som verkligen passade honom där han egentligen fick fritt fram att rusa varje spel.

3. OT Antonio Richardson (Tennessee)
Har skrivit om Tiny innan och tycker han rankas för lågt hos de flesta. Man har hakat upp sig på att han inte kan hantera pass rushen så bra och de flesta verkar hänvisa till en match mot Jadeveon Clowney, kom igen, var inte många som hanterade honom när han ville spela. Gjorde det dessutom riktigt bra emot honom året innan. Stor, stark och förvånansvärt rörlig för sin storlek ,men behöver samtidigt jobba en del på sin teknik, kan falla ner i knät på QB:en lite ofta trots att han inte har någon direkt press på sig.

4. WR Mike Davis (Texas)
Har inte Davis på min topp 20 lista av receivers från 2013 I college då jag tyckte han var för ojämn I ett ojämnt Texas. Däremot kan jag verkligen se honom passa in fint här tillsammans med Fitz och Floyd som Palmers tredje alternativ med en lång bomb längs kanten, där är Davis bra och han kommer att funka fint så länge han inte är en nummer 1 receiver som i Texas. Lite samma vibbar som Kenny Stills i Saints.

5. SS Craig Loston (LSU)
Jag personligen tror inte mycket på Loston och tycker han var en besvikelse förra året. Men Cardinals bör känna trygghet i att plocka DB’s från LSU då både Peterson och Mathieu kommer från just LSU. Loston påminner en del om förra årets rookie från LSU Eric Reid i sitt spel och det är väl det man hoppas få ut av honom. Bra blick, tunga tacklingar och bra storlek, kanske inte lika smidig och atletisk. Tycker han litar lite väl mycket på sitt aggressiva spel och bränner sig ganska ofta på grund av det.

6. DT Jay Bromley (Syracuse)
Jag gillar däremot Bromley mer och tycker kanske han borde rankas högre, 3-4 rundan kanske. Spelat tufft och bra i de matcher jag sett med de orangea i år. Lång DT med starka händer och får lätt driv när han får kontakt, reagerar blixtsnabbt på snapen, även bra fart när han ska jaga bollbäraren. Väldigt stark upptill men måste blir starkare i benen och spela lägre. Behöver även slipa på sin passningsteknik, känns som det är lätt fixat och potentialen finns verkligen hos honom.