Avdelningen uppgivna QB

Ibland undrar jag om inte det lättaste sättet att skilja ”agnarna från vetet” bland dagens QBs är att ställa dem framför en mikrofon. Ni som såg presskonferenserna med Peyton Manning under sommaren förstår vad jag menar. Även om ett välsmort munläder inte har någon 100% korrelation med inidividens idrottskarriär, så är det ändå lätt att svepas med i Mannings karisma och intelligens.

På andra sidan spektret har vi under de senaste tiden fått se andra exempel på uppträdande. Jay Cutler som beter sig som en liten barnunge och vägrar erkänna sina fel, eller Newton och Vick som låter pressen gotta sig i deras egen uppgivenhet.

Newton fick sina rubriker genom att säga att han skulle sätta upp en förslagslåda där vem som helst kunde lägga sina idéer, eftersom han själv inte hade en aning om hur han skulle vända Panthers knackiga form. För att spä på sin egen orutin inför media passade han även på att i samma veva kalla en kvinnlig journalist för ”sweethart”, vilket känns aningen oprofesionellt.

Michael Vick visade härom dagen upp sina nedstämda sida när han lät deklarera att han minsann förstår om Andy Reid (coach) vill bänka honom, och att han minsann skulle stötta den nya quarterbacken.

Vad skall man göra åt QBs likt dessa? Skall vi glädjas över att de vågar visa upp en skörare sida, och visar att de minsann inte är så lätt att spela i NFL. Eller hämmar de bara lagets chanser att hamna på rätt väg igen? Personligen tror jag mer på det sistnämnda. Laget behöver en QB som ställer sig framför kameran och adresserar frågorna med ackuratess. Visst finns det utrymme för att erkänna sin misstag, men du kan inte bara rakt upp ner säga att du inte har en aning, och att du lika gärna sitter på bänken nästa match.

Tyvärr är livet inte så enkelt att de bara går att bänka en stjärn-QB. Ersättarna är trots allt ersättare av en anledning. Hur skulle det t.ex se ut om Eagles bänkar Vick till helgen? Vad sänder det för signaler? Att Andy Reid är oerhört modig, eller att han totalt gett upp allt hopp om laget och bara väntar på att få foten? Nej, håll fast vid era QBs. Skicka dem i mediaträning. Låt dem studera mästarna både på och utanför planen.

2 reaktioner till “Avdelningen uppgivna QB”

  1. Intressant ämne helt klart, lillebror Manning sköter ju även pressen på det snygga sättet. Minns när han bestämt hävdade att han var en topp 5 QB i ligan och sen backade upp det med en SB ring.

    Sen har vi ju gamle Favre som borde stå i en egen kategori och Tebow som sväljer all skit och ber en bön åt dig.

  2. Ja, det finns ju dem som motsäger min tes. Favre o Big Ben t.ex har ju lyckats men har lite udda utalanden o sätt att vara. Att t.ex skicka bilder på sin snopp till folk är ju inte direkt proffsigt.

Kommentarer inaktiverade.