Baldwin och Staubach

På lördag går NFL Honors av stapeln. Galan, som leds av Alec Badwin, är en ca. 2-timmar lång show där priser för olika bedrifter under året delas ut. I veckan som gick var Alec Baldwin gäst i Rich Eisens podcast (NFL NEtwork) för att göra lite reklam för det här evenemanget och diskutera fotboll i allmänhet. I samband med detta berättade han då en liten rolig historia om hur han själv blir ”starstruck” ibland när han möter sina idoler.

Idolen ifråga var Roger Staubach (Dallas Cowboys gamle legendarisk QB), och Alec Baldwin hade genom sin broder Stephen fått reda på att Staubach skulle delta i ett välgörenhetsevenemang i Dallas närområde. Tanken var att Staubach och en annan gammal QB skulle leda traktens ungdomar i en vänskapsmatch mot varandra, och runt eventet skulle lite pengar samlas in. Baldwin tänkte dock att han kanske kunde delta också, och hjälpa till med insamlandet. När han dock ringde upp organisationen som arrangerade matchen ifråga så var de, visserligen trevliga, men Baldwin kände ändå att han inte riktigt nådde fram till kvinnan i andra änden. Efter ett tag förklarade hon dock vad problemet var. Eventet som skulle äga rum var ett mycket litet och lokalt sådant, och att Staubach deltog berodde på att han ändå bodde i närområdet och gärna ställde upp. Att flyga in en kändis som Alec Baldwin från Los Angeles var inget som organisation hade möjlighet att göra. Kostnaden för flyg och hotell var helt enkelt för stor.
Baldwin gav sig dock inte utan förklarade att han minsann skulle betala sin egen resa och uppehälle, och om bara organisationen såg till att Roger Staubach kastade ett pass till honom så skulle han skänka 15.000$ till organisationens insamling. Kvinnan i luren gav då med sig och Baldwin fick tillslut ta emot ett antal pass ifrån sin gamle idol. Skam den som ger sig.