Buffalo Bills draft 2014

Nu har jag antagligen tagit mig vatten över huvudet men jag gör ett tappert försök att kolla igenom lagens behov och basserat på det tar på mig GM-mössan och draftar för dem. Basserar nedan på en kombination av vad jag själv hade gjort och lägger inte alls Free Agents in i kalkylen. Det sista är väl av ganska stort vikt då det ena dagen kan se helt annorlunda ut.

Först ut tänkte jag ta en titt på Buffalo Bills som inte alls gjorde någon vidare säsong förra året trots att man gick in med stora förhoppningar. En högt plockad QB i Manuel som inte riktigt levererade, saknaden av en nummer 1 receiver kan ha varit en del av det. Försvaret och framförallt lagets defensiva linje såg dock riktigt vass ut och det får man självklart ta med sig till i år. Bills har sitt första draftval som nummer 9 och alternativen bör vara riktigt attraktiva här.

Laget skulle behöva förstärka sin offensiva linje med en tackle och en guard då man inte riktigt funnit en vettig ersättare till Andy Levite. Man har två bra andra receivers i Johnson och Woods men avsaknaden av en nummer ett receiver syns ofta väldigt tydligt. I en draft med många bra receivers kan man kanske fynda om någon faller? Förra årets bästa rookie, i mina ögon, ILB Kiko Alonso behöver någon bredvid sig, precis som med receivers finns det en hel del bra i årets draft och man bör kunna hitta nått i mitten av draften. Lagets TE Chandler kommer traska vidare till den fria markanden vilket gör att laget bör hitta en TE och det finns en del som skulle funka även utan att bränna sina första val. Safety är en position som också behövs se över då Jairus Byrd inte lär få de pengarna han vill ha från Bills.

Behov: OT, OG, WR, ILB, TE

Buffalo Bills draft 2014:

1. OT Jake Matthews (Texas A&M)
En av de två bästa på positionen bör finnas kvar på tavlan när det är Bills tur. Är det inte Matthews så är det Robinson från Auburn här. Tycker båda känns hetare än Fisher och Joeckel från förra året så kör på med en OT.

2. TE Troy Niklas (Notre Dame)
Måste få in en bollmottagare högt upp och Niklas är byggd för att bli en framtida stjärna på sin position. Inte alls lika redo och het som Eifert som kom från ND förra året, men har man tålamod med honom kan det absolut bli bra.

3. ILB Shayne Skov (Stanford) eller ILB Chris Borland (Wisconsin)
Någon av dem bör finnas kvar här och både är ett riktigt fynd i tredje. Tror båda hade gått i början av andra eller slutet av första förra året. Skov har dominerat varje match i Stanford förra året och jag hade inte sett några problem att plocka honom i andra. Borland har varit ryggraden i Badgers försvar ett par år nu och är riktigt ettrig. Vissa har påstått att han är lite för liten, vilket lett till att han sjunkit till tredje.

4. FS Kenny Ladler (Vanderbilt)
En av mina absoluta favoriter på positionen som har dominerat bak i planen för Vanderbilt ända sedan programmet började vinna. Gör sällan en dålig match och håller hög nivå. Rätt storlek för en safety och skulle säkert funka som en SS också.

5. WR Jalen Saunder (Oklahoma)
Många Sooners spelare har hamnat lite i glömska i år. Framförallt lagets receivers som inte funnit någon riktig stabilitet med QB-rotation i Norman. Jalen skulle ligga högre i en draft som förra året. Men med så många bra receivers ligger han längre bak. Kan med max flyt bli en Cruz typ.

6. ILB Andrew Jackson (Western Kentucky)
Hade legat mycket högre upp om han hade spelat I en större skola. Många program har gått ut och sagt att man ångrat att man inte signade Jackson, LSU bland annat. Har gått ut innan och sagt att han kommer göra en bra combine, kan leda till att han plockas högre.

7. QB Stephen Morris (Miami)
En jättechansning med sista valet som jag inte kunde låta bli. Har varit så turbulent i Miami de sista åren vilket inte varit lätt för någon av spelarna och framförallt inte för lagets offensiva ledare. Morris har dessutom haft en del problem med skador och har ändå gjort det riktigt bra. Kan kasta, kan springa och jag håller honom högre än både Boyd och Thomas i ACC.

4 reaktioner till “Buffalo Bills draft 2014”

  1. Skönt att se. Börjar bli dags att kicka igång det nya året som börjar……typ nästa vecka tror jag, eller?? 6 mars vill jag minnas

Kommentarer inaktiverade.