Dallas Cowboys draft 2014

Då är det alltså dags att tro och gissa lite kring NFC East och det är väl lika bra att ta tjuren i hornen direkt och ge sig på Jerry Jones Dallas Cowboys. Cowboys har draftat helt okej de sista åren men man saknar djup i sin trupp och med x antal för många runt 30-strecket med för stora lönekuvert så är det i draften och inte på marknaden som Dallas måste bygga upp sitt lag till nått annat än 8-8.

Förra året roterade det så många på den defensiva linjen att den mesta fokusen måste ligga både på DE och DT. Ikonen DE Demarcus Ware har lämnat, DT Ratliff och Hatcher är borta, DE Spencer  kommer troligtvis inte att vara Cowboys nästa år heller. Så tre d-line spelare minst i draften måste in, plus en del billiga spelare i FA för djup, Mincey och McVadhannuheter räcker inte. Även bakom defensiva linjen ser det tunt ut och man skulle absolut behöva minst en strongside linebacker men gärna två LB’s då suveräne Sean Lee har en tendens att dra på sig långa skador. Har svårt att se den gamle guarden Brian Waters komma tillbaka så behovet av minst en guard ska absolut läggas till. Man behöver en Strong Safety bredvid Church, J.J. Wilcox känns inte som lösningen här. RB-situationen ser bra ut när den är hel som den sällan är. Murray är skadad ofta, Dunbar är skadad ofta och förra årets rookie Randle gjorde det snällt sagt okej, så lite djup där skadar inte. Samma gäller på receiverpostionen då föga oväntat Miles Austin inte är en Cowboy längre. En receiver bakom Bryant och Williams är nog inte helt dumt.

Första valet är nummer 16 och kan man inte på nått sett välja en ny General Manager med valet så ser jag inget annat än en defensiv linjespelare.

Behov: DT, DE, OLB, ILB, SS, OG, RB, WR

1. DT Aaron Donald (PITT)
På alla håll och kantar pratas det om den relativt lille men blixsnabbe tacklen från Pittsburgh. Innan Senior Bowl skulle han vara ett fynd i andra rundan och efter Combine mitten av första och nu är frågan om han ens finns kvar när det är ’Boys tur. Om så, finns det inget att snacka om.

2. DE Trent Murphy (Stanford)
Muprhy och Skov var kungliga ihop som LB’s förra året i Stanford. I NFL ses Murphy mest som en DE vilket jag helt håller med om. Men inte dumt att veta att man skulle kunna använda honom som LB då Dallas verkligen behöver djup.

3. S Dion Bailey (USC) eller S Ahmad Dixon (Baylor)
Någon av dessa två bör finnas kvar här. Bailey spelade mest FS i Trojans men jag tror hans kulle kunna funka som strong med lite träning. Dixon är urtypen av en SS men har inte samma spetskvalitéer som Bailey. Med stor sannolikhet behöver inte ’Boys göra valet då en lär vara tagen.

4. OLB Jordan Zumwalt (UCLA)
Barr fick med all rätt galet mycket fokus på sig förra året i UCLA vilket ledde till att Zumwalt trots fint spel match efter match inte glömdes bort, men inte direkt fick rubriker för hans fina spel. Finns han kvar ska man ta honom här, annars vänta ett par rundor med LB-positionen.

5. DT Deandre Coleman (Cal) eller DE Brent Urban (Virginia)
Cal bjöd på en bedrövlig säsong både framåt och bakåt och jag ska inte säga att Coleman hade en grym säsong men han gjorde i varje fall en helt ok säsong och föll lite med ner i hålet med resten av Cal. Kommer man ihåg honom från 2012 så måste detta ses som ett fynd att plocka den store tackeln i femte. Beroende på hur linjen formar sig under free agency kanske en end skulle funka bättre och då bör Urban finnas kvar här som anpassade sig väldigt fint när Virginia bytte från 3-4 till 4-3 som Cowboys precis har gjort.

6. WR Cody Hoffman (BYU)
Den store receivern som missade en del av förra året rankas förvånansvärt lågt av de flesta och trots att han inte bjöd på de bästa resultaten under combine så är en receiver med hans storlek och hans fina 2012 och delar av 2013 värt att chansa på här nere.

7. OG Bronson Irwin (Oklahoma)
De flesta har inte Irwin på sina listor men i de sju Sooners matcher jag såg 2013 prickade jag i bra matcher i fyra av dem vilket är högt för att vara en guard. Så här bör Dallas kunna flyga under radarn och plocka en näst intill hemmason.

En kommentar till “Dallas Cowboys draft 2014”

Kommentarer inaktiverade.