DeMarcus Ware – Äntligen i Super Bowl

En vecka när allt verkar handla om Newton eller Manning är det lätt att glömma bort att det faktiskt finns 52 andra killar i varje lag. Killar som också drömmer om att bli mästare.

Idrotten är full av legender som aldrig fått lyfta den där största av bucklor. Inte sällan på grund av lojalitet till en klubb. Vissa tar dock och byter klubb på äldre dagar för att få en chans till att bli mästare. Många av er minns säkert Ray Borque som vann Stanley Cup i sin sista match, efter att ha bytt ifrån sitt kära Boston som han hade tjänat i alla sina år.

När lagen äntrar planen för Super Bowl imorgon återfinner vi en liknande historia i Broncos. Efter nio säsonger i Cowboys lämnade DeMarcus Ware (33 år) klubben för spel i Denver. Anledningarna till beslutet var många. Skadebekymmer och Dallas ekonomiska sits var självfallet några av dessa, men framför allt lockade en chans att få spela en Super Bowl. Något som kändes mer troligt med det storsatsande Denver, än med hans dåvarande arbetsgivare Dallas. Och nu är han där. Vid sin första Super Bowl.

DeMarcus Ware draftades av Dallas 2005. Coach Parcells hade egentligen en annan spelare i åtanke för klubbens första val, men Jerry Jones utnyttjade sitt veto och valde Ware. Något som visade sig vara lyckat. Under sin nio år i klubben, var han ständigt ett hot för motståndarnas QB och när han lämnade klubben 2013 gjorde han det med klubbrekord vad gäller sacks, 113 st.

Vi skall inte sticka under stolen med att Broncos fick betala stora pengar för att locka över Ware. Men det var det värt. Förutom en farlig pass-rusher fick Broncos även en stark defensiv ledare. Förutom de yngre rekryternaa, såsom Shane Ray & Shaq Barrett, har även storstjärnan Von Miller vittnat om Wares inverkan på honom som mentor. Innan Ware dök upp var visserligen Miller oerhört talangfull, men hans beteende var långt ifrån professionellt ((Miller var bl.a. avstängd för intag av förbjudna preparat. Dessutom var han i klammer med rättvisan efter att ha missat att inställa sig i domstolen.)). Miller tog dock snabbt lärdom av sin gamle idol Ware när denne anlände och lyckades genom det ta det sista steget till det yppersta elitskiktet i ligan. Idag bildar de tillsammans en fruktad duo, och kanske de idag tillsammans vinna det som saknas i deras CV. En efterlängtad Super Bowl-ring.