Demetress – Inte någon ny Ochocinco

I samband med att Philadelphia Eagles kontrakterade Demetress Bell härom dagen meddelades det även att han inte ville bli kallad ”Demitrius” längre utan sitt vid riktiga förnamn Demetress. För oss som följer sporten är namnbyten inget ovanligt, och oftast beror det hela på en lagom dos galenskap från individen ifråga. Se bara på Chad Johnson som helt plötsligt fick för sig att ta sitt tröjnummer på spanska som efternamn.

När nyheten om Bell släpptes var således min första tanke att vi återigen hade en galen WR att göra. Så var dock inte fallet. Bell är varken WR eller galen. Förklaring till det här var enklare än så. Eftersom han han enligt födelseattesten egentligen bar det mer okonventionella namnet, ville han passa på att byta. Av någon outgrundlig anledning hade hans förnamn blivit felaktigt registrerat på college, och Demetress själv hade inte direkt orkat påpeka felet. Felet följde sedan med i karriären när han draftades av Buffalo Bills. Först nu när Eagles frågade hur han ville bli titulerad framkom det att han egentligen heter Demetress.

Bakom den här taffliga hanteringen av ett förnamn döljer sig ett lite mörkare människoöde. Bell är nämligen son till NBA-legenden Karl Malone. Malone som bar smeknamnet ”The Mailman”, eftersom han alltid levererade, spelade större delen av karriären för Utah Jazz och är än idag den som gjort mest poäng genom tiderna i NBA. När man läser hans biografi på Wikipedia är det ganska uppenbart att han även levererade utanför planen. Karriären verkar ha kantats med utomäktenskapliga barn.

Vid 20 års ålder hade han t.ex. en kort ”romans” med Gloria Bell som då endast var 13 år, med Demetress Bell som resultat. Malone ville inte riktigt kännas vid barnet, men Bell drev ärendet vidare och ett faderskapstest visade med 99% säkerhet att Malone, eller någon av hans bröder, var fader till barnet. Ärendet avgjordes sedermera genom förlikning utanför rättens dörrar, men Malones jurister kunde inte undgå att påpeka att Malone ”har många bröder” i mötet med pressen efteråt. Malone och Demetress Bell har endast pratats vid en gång sedan dess och de har idag, föga förvånande, ingen kontakt med varandra.