Denver Broncos draft 2014

Så nära att satsning ledde till ytterligare en Super Bowl titel för Broncos, eller ja, i själva Super Bowl var det aldrig nära då Seattle gjord precis vad man ville med Denver. Men förutom den matchen bjöd man på ett riktigt fint år med en offensiv som var en fröjd att skåda. Fönstret för att vinna SB med Manning som kastare börjar dock stängas nu och det märks då Elway även i år har satsat hårt på marknaden.

Broncos väljer långt ner och trots att man plockat in Talib från Patriots så tycker jag man borde stärka upp med en corner högt i denna draft. Man har tappat både Rodgers-Cromartie och Champ Bailey och Cole ser inte ut att bli kvar, bakom Talib har du Carter och Webster, duger inte. Det är solklart att det är i försvaret man behöver rusta upp mest och på ILB positionen har det inte hänt mycket, man har tappat Woodyard och trots att han absolut inte var en stjärna så är ersättarna inget att hurra över. Även på den svaga sidan skulle en LB behövas. Trots att man har fått in Demarcus Ware från ’Boys så behövs det djup både på DE samt i mitten av den defensiva linjen. Offensiven är en väloljad maskin och ser bra ut på i stort sett varje position. Då man ofta startar många receivers kanske man skulle fylla på djupet där och trots att offensiva linjen spelat riktigt bra hade man mått bra av att få in en guard som slåss om en plats.

Behov: CB, ILB, WLB, D-line, WR, OG, RB

1. Ryan Shazier (Ohio State) eller CB Jason Verrett (TCU)
Finns CJ Mosley kvar på tavlan så plockar man honom här och löser ILB-problemet, tror dock inte han gör det och då bör man ändra fokus till CB eller en mer all-round LB. Shazier skulle kunna spela både som WLB och ILB med sin spelstil. Snabb, kvick med bra öga men behöver bli starkare för att kunna leverera i NFL. Gjorde en riktigt fin combine vilket kan göra att inte heller han finns kvar här. Lagets andra stora behov är corners och det finns ett gäng intressanta kvar här. Tre eller fyra corners kan ha plockats när det är Broncos tur och någon av namnen ovan bör då finnas kvar. Två lite mindre corners än vad som är trendigt nu. Verrett har dominerat i Big12 två år i rad nu, grym man mot man och bra öga för när han ska gå på boll.

2. CB Pierre Disir (Lindenwood) eller ILB Chris Borland (Wisconsin)
Tar man corner i första se alternativ två, tar man LB i första se alternativ två, rörigt… Lite mer längd än Verrett men absolut inte samma potential och inte heller tuffare i mina ögon. Har grymt bra fotarbete i de highlights jag sett och precis som Verrett är han väldigt atletisk. Ser spelet bra och går ofta i rätt läge på bollen. Kan bli snabbare och litar ibland lite väl mycket på sitt fotarbete, inte heller ställts mot de tuffaste spelarna. Borland hade passat in bra och hade kunnat starta dag 1. Spelar med mycket hjärta och tycks alltid vara i närheten av bollen. Inte en massa snack, spelar efter vad han klarar av och ger allt varje spel. Liten för att vara en NFL LB och saknar en del fart.

3. WR Jarvis Landry (LSU) eller Robert Herron (Wyoming)
Wes Welker börjar bli gammal så det är lika bra att börja leta efter en ersättare redan nu. Landry kan finnas kvar här och då är det bara att gratulera. Jag är mer förtjust i Landry än Beckham Jr. Från LSU. Inte störst och inte snabbast men han använder sin storlek och fart på ett smart sett och har grymt fina händer och fångar det mesta som kommer i hans riktning. Kan vara lite seg i starten och behöver öva på sina routs. Herron är ett bra alternativ om Landry är plockad, inte fått så mycket fokus på sig då han håller till i mindre Wyoming. Kanske inte samma typ som just Welker då han mer är den stora spelens man och försvinner i mellan varven bort en del.

4. OG David Yankey (Stanford)
Flyttar man in Franklin som OG så jagar man nog en RT istället. Men av någon anledning verkar Yankey falla på de flestas listor och finns han kvar här man detta verkligen bli ett bra val för Broncos. I mina ögon en topp 3 guard från förra året i ett Stanford som kan konsten att plocka fram o-line spelare. Mycket bra fotarbete och har en bra grundstyrka som gör att han funkar riktigt bra både i pass- och springspelet, kanske bäst i det sistnämnda. Måste bli bättre på sin tacklingsteknik då både händerna och huvudet ofta hamnar fel.

5. DE Michael Sam (Missouri)
Tror absolut Denver inte skulle tveka på att ta Sam som är en pass-rusher av klass, tycker han hamnat lite väl lågt i listorna efter hans svaga combine. Men det var väldigt mycket fokus på annat som kan ha ställt till det i huvudet på honom, gick ut med att han är homosexuell. Tycker inte avståndet mellan Sam och Ealey är så stort ändå. Bra storlek och bra styrka i benen vilket man såg när han gång på gång bull-rushade större spelare förra året. Har dock lite problem att skaka sig av sin gubbe om han inte lyckats ta sig förbi honom på första försöket. Inte heller helt 100 när han ska falla i passförsvar.

6. RB David Fluellen (Toledo)
Jag är en sucker för snabba och roliga RBs överlag och kanske än mer de från mindre program som imponerar i det tysta. Oftast luras jag då de inte alltid möter det tuffaste av motstånd, men är det så så får det vara så. Fluellen har fantastiskt tålamod och väntar ofta precis lagom länge tills luckorna visar sig. Han är även en av de absolut bästa på sin position på pass-spelet. Vill Peyton snabbt dumpa bollen är han perfekt. Saknar en hel del styrka och det är ingen du sätter in på tredje och inches.

7. DT Bryan Jones (Arkansas)
Spelade väldigt bra för två år sen i Arkansas och gick förra året ner sig med hela lagets bedrövliga försvar. Får han träna ordentligt ett år eller två så kan detta faktiskt bli en starter. Bra storlek på sin position och rör sig även smidigt. Saknar en hel del i sin teknik men det går som sagt att träna in. Bör funka i både en 3-4 och en 4-3 i mitten.

3 reaktioner till “Denver Broncos draft 2014”

Kommentarer inaktiverade.