Free agency : Summering av första veckan (del 1)

Klockan 21.00 i tisdags öppnade då officiellt den nya säsongen, vilket sedvanligt innebar att vissa spelare var utan kontrakt, med medföljande cirkus som kanonbra underhållning. Hur blev det då? Vad hände. Vi på tenyards.se tänkte då slänga ett öga på de största och mest intressanta händelserna. Vi inleder med några av alla dessa wide receivers som var tillgängliga.

Wes Welker (Patriots > Broncos)
I Patriots handlade mycket om Wes Welker som länge varit ett litet orosmoln kontraktsmässigt. När Tom Brady för några veckor skrev om sitt kontrakt för att frigöra löneutrymme, trodde de flesta att en lösning för Welker var nära. I onsdags kväll kom dock rykten på Twitter om att Patriots kontrakterbjudande, till mångas förvåning, var tämligen modest. När väl det här ryktet hade börjat snurra dröjde det inte länge innan John Elway ((GM för Denver Broncos)) stolt annonserade att Welker blivit en Bronco. Därmed var av de senaste årens bästa kombos (Brady/Welker) således splittrad. I Colorado är dock mungiporna något mer uppåt, då Peyton Manning nu kan stoltsera med trion Thomas, Welker, Decker som mottagare den här säsongen.

Danny Amedola (Rams > Patriots)
Strax efter Welker-historien presenterade Patriots ersättaren i Danny Amedola. En likande spelare som dock har åldern till sin fördel. Rykten säger att den här affären var i hamn innan Welkers flytt var klar. Huruvida om Patriots gjort fel eller rätt finns det många olika åsikter om. Vid första anblick känns Broncos som en stor vinnare, men som vi alla vet är det inte här säsongen avgörs utan på planen i höst. Tror dock att även Patriots är rätt nöjda med utgången ändå. Relationen med Welker har uppenbarligen var lite ansträngd. Kanske blir det bättre såhär?

Mike Wallace (Steelers > Dolphins)
Att Miami skulle ge sig på Mike Wallace var väl inge direkt hemlighet inför Free-agency-perioden. Dolphins är i stort behov av en förste receiver och Wallace passar den beskrivningen väl. Däremot kanske man inte behöver göra honom till de bäst betalda mottagarna i ligan. Wallace lön på ca 12 miljoner om året är väl egentligen ett bevis på att lönesättning lika mycker beror på omständigheter som det gör på spelarens faktiska talang. Dolphins och Wallace är dock säkerligen väldigt nöjda idag.

Percy Harvin (Vikings > Seahawks)
Den absolut bästa affären den här veckan kan Seahawks stått för när de kontrakterade Percy Harvin. Laget är i stort sett komplett som det är. Den enda som saknades var den där uppenbare första receivern. Nu har de honom och Seattle kommer bli livsfarliga nästa år. Fördelen för Vikings kan möjligtvis vara att det fick bra betalt. Det återstår dock att se vad de gör med alla de draftval de fick.

Greg Jennings (Packer > Vikings)
Efter att Vikings släptte Percy Harvin till Seahawks var deras behov av en receiver extremt stort, och de var mer eller mindre tvugna att ge sig på ett av de stora WR-namnen som var tillgängliga. Valet föll slutligen på Jennings som på så vis har skaffat sig många nya vänner i Minnesota. Tyvärr lär han ha skaffat sig fler ovänner i Green Bay. Jennings har i pressen förklarat sitt byta av lag med att han kände pressen underifrån (dvs yngre talanger tar hans plats) och ville ha mer speltid. Ett lite fetare kontrakt på ålderns höst lär väl ha spelat in också.

Anquan Boldin (Ravens > 49ers)
Precis som Patriots verkar inte heller Ravens vara direkt sentimentala. När 49ers knackade på dörren och erbjöd Boldin ett nytt kontrakt, lät de honom gå utan större motstånd. Boldin är visserligen till åren, men i honom får 49ers en mycket bra receiver. Vissa tycker dock att Boldin utgångsdatum var passerat för länge sedan, men själv tror jag att han har mycket kvar att uträtta. En bra lösning för ett 49ers som har ett lag som lär aspirera på Super Bowl även kommande säsonger.

2 reaktioner till “Free agency : Summering av första veckan (del 1)”

Kommentarer inaktiverade.