Harvinaffären – Spiken i kistan för Seattle i år?

St Louis i all är, men helgens bomb var Percy Harvin till Jets.

Det är självfallet lätt att förkasta Seattle för att ha bytt bort en sådan supertalang som Harvin för en ”rulle tejp” ((Laget fick officiellt ett val i de senare rundorna i kommande draft.)). Var han inte värd mer är den uppenbara frågan? Rykten gör gällande att Harvin har varit ”till salu” en tid, och bl.a. sägs det att Broncos blev erbjudna Harvin i utbyte mot Julius Thomas (TE). Ett erbjudande som de naturligtvis tackade nej till. När så slutligen blev dags att sätta penna till papper var det bara Jets som var intresserade.

För Seattle har tiden med Harvin varit tämligen omtumlande. Helgens nyhetsflöden har varit fulla av historier kring vilka han har bråkat med, och det är lätt att förstå att ledningen till slut tröttnade. Även om klubben fick betala dyrt för honom när han kom från Vikings, så var hans tid i Seattle inte helt utan positiva aspekter. Jag tänker då framför allt på hans roll i slutspelet senast, och framför allt Super Bowl där han var magnifik. Han må ha varit dyr, men det kanske är priset på en mästartitel?

Hur kommer det här påverka Seattle framöver? Vi skall självfallet inte på något sätt skylla helgens förlust mot Rams på Harvins frånvaro, men något saknades ((…eller snarare ”mycket saknades, däribland Harvins löpningar)). Hans ständiga löpningar längs med line of scrimmage var alltid ett orosmoment för motståndarna och nu fanns inte det elementet kvar. I långa loppet tycker jag ändå att Seattle gör rätt. Frågan är dock hur det kommer påverka den här säsongen. Om de nu går till slutspel kommer de troligtvis ske utan hemmaplansfördel i slutspelet, och utan Percy Harvin. Till det positiva kontot skall vi visserligen lägga lugn och ro. Men är det tillräckligt för en ny titel? Det tror inte jag.

En kommentar till “Harvinaffären – Spiken i kistan för Seattle i år?”

Kommentarer inaktiverade.