Inför 49ers – Packers

Chansen känns överhängande att det mycket väl kan vara den kommande NFC Finalen som vi får en försmak av ikväll. Båda lagen ser minst lika starka ut i år, och bägge sidor har arbetat väl med att att förstärka de sidor i laget som tidigare känts lite tunna.

Packers segertåg och ”självklara” plats i Super Bowl förrra säsongen fick som alla vet ett plötsligt slut i mötet med Giants i slutspelet. Det som var uppenbart i den matchen var att Packers hade stora problem att få tag på Eli Manning. Problemet var tyvärr ingen tillfällighet för den matchen, för om man tittar på statistiken från förra säsongen var Green Bays försvar bland de sämre i ligan. Saken var bara den att Aaron Rodgers, och hans offensiva mannar, oftast dolde det här bra genom att vara hyperproduktiva och knappt lämna över bollen. När säsongen väl summerades kvarstod dock faktumet att försvaret behövde förbättras. I draften i satsade de stort på försvaret och bl.a. plockades Nick Perry (USC) och Jerel Worthy (Michigan State) in för att stärka den defensiva linjen. Nu gäller det bara att vänta och se hur alla dessa nya defensiva bitar, förhoppningsvis, faller på plats. Packers är dock i den trevliga sitsen att de inte ”behöver” ha ligans bästa försvar. De behöver bara stoppa blödningen en aning. Resten tar Aaron Rodgers hand om.

49ers situation är snarare det motsatta på alla plan. Försvaret är lagets signum och spelade fantastiskt under hela förra säsongen. Ta gärna en extra titt på spelare såsom Aldon Smith och Patrick Willis som lär sätta press på Aaron Rodgers. Lagets anfall är dock mer anonymt och leds av doldis i form av Alex Smith. I motsats till Packers är passningar en ovanlighet i San Fransisco. Istället förpassas bollen framåt via marken genom Frank Gores löpningar. För att ta det där sista steget mot mästartiteln har dock 49ers investerat lite i goda recievers. Det här för att ge Alex Smith (QB) lite fler vapen och således diversifiera anfallet en smula. Att plocka in just Randy Moss och Mario Manningham (Super Bowl-hjältem) kan säkerligen många experter ha åsikter om, men för 49ers är det onekligen en klar förbättring till ett redan mycket bra lag. Fjolårssäsongen ledde trots allt nästan till Super Bowl.

Personligen tror jag att Lambeau Field kommer vara tungan på vågen för Packers, som vinner med 21-17. Hur tror det slutar?