inför Patriots @ Dolphins: Livet utan Gronken

I natten mot fredags chockade Chargers Broncos genom att vinna mot dem borta i Denver. Tanken var att allt var upplagt för att Broncos skulle bli etta i konferensen, och således hemmaplan genom slutspelet. Nu är det istället Patriots som är i förarsätet. Men hur skall de gå för dem utan Gronkowski?

När Rob Gronkowski slet av både ACL och MCL härom veckan var det naturligtvis ett förödande ögonblick för Patriots titelambitioner. Någonstans kan man ställa sig frågan hur många bakslag Tom Brady och hans kollegor klarar av och samtidigt hålla rätt kurs på skutan? Även om Peyton Mannings stundom sprudlande offensiv i Broncos imponerar, är frågan om inte Bradys säsong är än mer imponerande då han mer eller mindre fått börja från ruta ett med sin mottagarkår.

Gronkowski var visserligen inte med från start av säsongen, så dem har trots allt klarat sig utom honom förut, men resultaten med honom har varit oerhört tydliga. Utan honom har det producerat 20.8 poäng (348.8 yards) per match, medan de producerat 32.8 (406.7 yards) i de matcher han har medverkat i. Den kanske allra mest imponerade siffran är lagets effektivitet i red-zone. Med Gronk är den siffran 67.9%, medan den är 40.9% utan honom. Enorm skillnad.

Senast mötet mellan lagen spelades i Foxborough och vanns av hemmalaget Patriots. Ikväll lär det vara ett revanschsuget Dolphins som har ett wild-card inom räckhåll. Matchen startar klockan 19.00 och lär bli en intressant tillställning. Miami har satsat rejält inför säsongen och har talangen i laget. Sen gäller det att få ut något utav det också, och där har laget stundom fallerat. När vi ändå pratar om Tight Ends (likt Gronkowski). Kolla gärna in Dolphins Charles Clay(678 yards, 6 TD) som gjort bra ifrån sig i år.

Matchstart 19.00

En kommentar till “inför Patriots @ Dolphins: Livet utan Gronken”

Kommentarer inaktiverade.