Jacksonville Jaguars draft 2014

Jaguars var laget som alla skrattade och pekade åt förra året och det var väl ganska många som för sitt liv inte kunde se hur de alls skulle kunna komma nära att vinna en match. Nu blev det tillslut 4 vinster vilket på inget sett är bra men grunden inför i år att stå på känns i varje fall betydligt mycket starkare.

Precis som Texans väljer man högt, val 3, och precis som Texans har man många picks, 11 st, så det ser hoppfullt ut för Jaguars som har en del hål att fylla igen. Innan tyckte jag man hade de största hålen i försvaret men efter en del fina nyförvärv känns det ändå som man har okej ordning på försvaret. Clemmons, Hood och Bryant har kommit in och förstärkt kanterna på den defensiva linjen, det var ett stort behov då lagets pass rush förra året var bedrövligt. Förutom Posluszny så är man inte allt för heta på LB positionen och trots att man fått över Watson från Bucs så ser jag gärna att man draftar två nya LB’s. Förra årets rookie Cyprien kom igång fint i slutet av året men man skulle behöva en safety till, free safety ska vara enklare att ersätta än strong i årets draft. Sen saknar man även heta CB’s, Ball är lagets bästa och är knappt en starter, två nya in tack. Framåt så är ju som vanligt QB-frågan het, man har signat om Henne och bytt bort Gabbert, betyder det att man ska drafta en starter högt eller ger man Henne ett år till? Man lyckades locka till sig guarden Zane Beadles som är riktigt bra och det behövdes verkligen då Rackley är rena motsatsen. Ser gärna att man draftar en till så länge Rackley har en startposition, även en Center måste in då gamle Meester slutat. Visst Gerhart in som RB känns okej, men man har ingen MJD längre så en som kan backa upp Gerhart hade inte alls varit dumt. Hur är läget med Blackmon, han är ju bra närt han inte är avstängd men det skadar nog inte att stärka upp här trots att jag gillar både Sanders och Short. Slutligen skulle jag kunna tänka mig djup på tackle positionen, förra årets rookie Joeckel skadade sig direkt och missade hela året och Bradfield och Pasztor känns i bästa fall okej.

Behov: OLB, QB, LB, FS, CB, OG, WR, RB, OT

1. DE/OLB Khalil Mack (Buffalo)

Trots en hel del nya DE signeringar i den fria marknaden skulle man må bra av en elit pass-rusher som Mack nästan redan nu är. Imponerade väldigt både på Combine och sin Pro Day och har närmat sig Clowney som är ett alternativ här om han inte blivit tagen. Mack är redan nu redo att gå in och dominera i NFL. Känns svårt här, kan mycket väl bli en QB här eller en Sammy Watkins ifall Rams plockar Mack, bland de svåraste valen tycker jag.

2. QB Jimmy Garoppolo (Eastern Illinois)
Efter Gabbert fiaskot så är man nog väldigt rädda att plocka en QB med sitt första val, man har ju bland annat bjudit in Bridgewater två gånger. Här känns det betydligt bättre och det är ett måste då Henne inte är svaret. Jag hoppas personligen på Garoppolo som jag tyckte såg riktigt fin ut på sin Pro Day och under Senior Bowl. Påminner mycket om Tony Romo som kom från samma lilla skola.

3. CB Stanley Jean-Baptiste (Nebraska)
Stor corner som har alla möjligheter att bli en fysisk nummer ett corner Seattle-style. Utvecklats väldigt fint i Nebraska men har fortfarande en hel del kvar att lära måste bli ännu tuffare och använda sin fysik mer, han har potentialen att bli en spelare som dominerar bak i planen. Men tålamod gäller.

4. RB Terrence West (Towson)
Har bara sett en match med Towson och då fastnade jag direkt för West som ligger högt på mångas listor. Kämpar och sliter med vad han får och kan verkligen trötta ut försvaren. En perfekt back up för Gerhart tycker jag. Kommer lite väl högt ibland och inte den snabbaste för sin position.

4. WR Ryan Grant (Tulane) eller WR Devin Street (PITT)
Två favoritreceivers som jag rankar högre än de flesta. Grant dominerade match efter match i mindre attraktiva Tulane förra året och var en stor anledning att man fick spela Bowl. Fångar det mesta och springer sina routes exemplariskt. En typisk slot receiver som saknar en del i storlek. Gjorde en riktigt fin Senior Bowl. Street spelade också bra för PITT hela året och hade ett fint sammarbete med QB Savage. Tuffare receiver som är som bäst efter catch och är inte rädd att fightas för yard, the poor mans Sammy Watkins utan farten.

5. CB Deion Belue (Alabama)
Var lite av en besvikelse förra året då man hade stora förväntningar på Belue inför året i Alabama. Han var absolut inte dålig men skador var hela tiden i vägen för hans utveckling. Rent talangmässigt så hör han hemma högre upp, men skador och frågetecken kring utvecklingen gör att han kan finnas kvar här. Tuff spelare som trots skador spelade de flesta matcherna, bra fotarbete, men är aningen liten och måste bli bättre på den fysiska delen.

5. FS Marqueston Huff (Wyoming)
Wyoming har en hel del intressanta spelare I årets draft trots att man kanske inte är den hetaste skolan. Tittade ett par matcher med skolan för jag var nyfiken på dess offensiv men fastnade för Huff som spelade stabilt utan att kanske glänsa. Har rätt storlek för en NFL DB samt att han rör sig smidigt, såg man inte minst på Senior Bowl där han ytterligare stärkte sin aktie. Kan ibland se lite velig ut och verkar inte alltid ge 100%.

5. OT Michael Schofield (Michigan)
Spelade tryggt och fint som RT för Wolverines förra året och imponerade stort på Senior Bowl. Bra storlek och jobbig att flytta på vilket gör honom aningen låst som just RT. Sägs ha riktigt bra arbetsmoral och träningsvilja. Då han är lite större och tyngre så är väl inte hans fotarbete det bästa, men tyckte trots allt det såg helt ok ut under Senior Bowl.

6. ILB Jeremiah George (Iowa State)
Såg bara en match med Cyklonerna förra året och då var George riktigt imponerande, såg betydligt större ut än vad han är listad som. Tyckte även han gjorde bra ifrån sig på combinen det lilla jag såg. Kommer naturligtvis få det tuffare i NFL då hans storlek kommer sättas ordentligt på prov.

6. OG Chris Watt (Notre Dame)
Watt har sjunkit som en sten på folks listor, låg så högt som I tredje rundan för en månad sen. Jag måste erkänna att jag missat varför. Tyckte han såg ut som en NFL-redo guard förra året med en riktigt bra punsch och motor. Både coacher och spelare har pratat väl om hans kämparvilja och inställning vilket alltid är ett plus. Måste dock bli betydligt mer rörlig och få igång ett bättre fotarbete.

7. TE Jacob Pedersen (Wisconsin)
Inte många som har med att Pedersen ska bli draftad och jag ska väl inte höja honom till skyarna. Men både han och hans TE-kollega gjorde det riktigt bra i Wisconsin förra året med en QB som inte var den bästa och ett offensiv som ofta gick ut på att springa. Bra på att blocka och gjorde som sagt mycket av lite.

En kommentar till “Jacksonville Jaguars draft 2014”

Kommentarer inaktiverade.