LIVE-draften: Avrapportering

Så stod jag då där utanför någon myndighetsaktig byggnad i närheten av Sahlgrenska. Något försenad på grund av trafikolyckor och barnkalas. Ingen av de nämnda händelserna hade mig som huvudperson, men det hade onekligen sinkat min framfart. Innerst inne visste jag dock att inget kunde stoppa mig från att medverka i den här LIVE-draften. I was on a mission from God!

[quote_right]”Vem har beställt en Mexicana!!!???”
Commissioner Mike avbryter draften för att reda ut pizzabeställningen[/quote_right]För er inte som läst tidigare artikel kan det nämnas att platsen för det här spektaklet var någon slags medicinskt byggnad ((ni vet en sådan där byggnad där klonade får och experiment med att få liv i gamla döda kroppar under åskoväder är vardagsbyggnad.)) i närheten av Sahlgrenska. Området var den här söndagen tämligen öde, men de stora husen vittnade om att de till vardags var en synnerligen levande plats.

Väl på plats i lokalen placerades vi kring ett långt bort i den ordning som vi skulle drafta ((Vid varje plats fanns en lista med de 200 högst rankade spelarna enligt NFL.com, så att man kunde pricka av.)), och reglerna för dagen drogs upp:

[check_list]

 • Varje ”pick” (val) fick ta max två minuter, och skulle presenteras i formen Postion, Förnamn, Efternamn. T.ex. QB, Tom Brady ((Första rundan inkluderade även att varje spelare (vi var 12) presenterade sig. Flera av oss hade nämligen aldrig träffat varandra i verkligheten))
 • Inga elaka påhopp, men gärna glada tillrop om varandras val.
 • 15 val skulle göras.
 • Pizza någonstans efter halva driften var genomförd.

[/check_list]

Till vår hjälp för att visualisera allt hade en ”draftboard” införskaffats och i takt med att valen ropades upp satte vår assistent (hur proffsigt är inte det) upp den rätta klisterlappen på rätt position på tavlan. Resten av eftermiddagen misstänker jag att ni kan räkna ut.

Vad skall man då tycka om evenemang likt dessa? Går de att återberätta för arbetskamrater dagen efter utan att framstå som en galning? Nej, knappast. Det här är något för alla er som älskar fantasy och vill ta det till en ny dimension. Det som gjorde att den här draften var såpass lyckad tror jag ligger i detaljerna. Drafttavlan, assistenten samt det faktum att varje val gjordes med på ett standardiserad sätt gjorde sitt. Även om allt i grund och botten bara är en nördig lek, kändes det då och där som någonting oerhört seriöst. Men framför allt. Det var jäkligt kul. Stor eloge till Mike & Jon som arrangerade allt.

p.s. Stort tack till kvinnan som omnämns i texten som ”Assistenten”. Stort att ställa upp på sin fritid och assistera ett gäng Fantasy-galningar.

(Scrolla nedåt för lite bilder)

Klisterlappar
Klisterlappar med en färg för varje position
Gängetvidbordet
Ligans sköna medlemmar.
Gänget
Alla samlade framför tavlan efter att allt var över.
AllavidBordet
Alla ligamedlemmar djupt försjunka.

DraftBoard

4 reaktioner till “LIVE-draften: Avrapportering”

 1. Man var ju så speedad när man kan hem…och INGEN på jobbet fattar! Bara tomma ögon och ett sympatiskt -Ok… på slutet 😉 Men grymt kul var det!!!

 2. Hej Per!
  ”Assistenten” eller ”kvinnan” här, tackar för dina rader och imponeras av ditt sätt att rapportera om tillfället. Om ni invigda tyckte det var svårt att förklara er söndagseftermiddag för era oinvigda vänner kan jag meddela att det sannolikt inte kom i närheten av mina egna, taffliga försök. Fick svar som ”Du gjorde vad..?”, ”Fantasy vad då för nåt”, eller ett artigt ”Jaha, det låter trevligt” för att nämna några.
  Jag tackade ja på brorsans förfrågan för att jag gillar att hänga med honom, men jag fann att jag faktiskt fick en riktigt trevlig eftermiddag och lärde mig massor om en sport som jag knappt berört förut. Superkul!
  Så; tack för mig och tack för smarrig pizza. Behöver ni hjälp nästa år så kan nog den här ”assistenten” tänka sig att ställa upp igen. 🙂

Kommentarer inaktiverade.