Mock draft 2013, pick 8, 7 och 6

8. Buffalo Bills
Första val i draften 2012: Pick 10, CB Stephon Gilmore (South Carolina)

Känns som Bills verkligen är i behov av en skills spelare till sitt offensiv. Efter att ha släppt QB Fitzpatrick så trodde man att GM Buddy Nix första åtgärd skulle vara att fixa en ny starter på den positionen genom draften, nu plockade man in Kevin Kolb från öknen istället.. En WR känns som nästa steg i offensiven för att kunna avlasta Steve Johnson. Frågan är väl bara om man har is i magen och väntar in det beslutet till sitt andra pick? I försvaret ser det väl bra ut tycker jag, man har en mäktig defensiv linje som skulle bli än mer mäktig om man draftade en DE här. Även en MLB skulle behövas till försvaret men det känns direkt dumt att plocka en här. Hade jag styrt Bills hade jag försökt trada bort detta val mot ett pick längre ner i första och ett till i andra och satsa på både en WR och QB med dem. Trots att man signat Kolb så utesluter jag inte att man kan plocka en QB här ändå.

A. QB Matt Barkley (USC)

B. WR Cordarelle Patterson (Tennessee)

C. DE Barkevious Mingo (LSU)
Ser det faktiskt inte som en omöjlighet att man plockar en QB här trotts att man har signat Kolb, inte jättestor wow-faktor på honom, skulle Genom Smith sjunka ner hit så är man nog lockade. Men väljer istället Mingo som är draftens andra bästa DE enligt mig, jag håller honom högre än Jordan. Fantastisk bra pass-rusher som i flera år imponerat stort i Cajun County. Flera, inklusive mig själv, höll lagets andra DE Sam Montgomery högre innan förra säsongen men Mingo imponerade betydligt mer i stort sett under varje match med LSU. Det som jag tycker lyfter Mingo än mer över andra pass rusher att han även kan läsa av på ett bra sett när han ska falla och täcka djupare, en riktigt snygg egenskap för en DE.


7. Arizona Cardinals

Första val i draften 2012: Pick 13, WR Michael Floyd (Notre Dame)

Ska först sägas att denna mockdraft har varit klar sen över en månad bak i tiden och alltså redan innan FA marknaden startade. Så vi får, i den mån det går, bortse från att de kardinalröda fåglarna från öknen nu har QB Carson Palmér i laget. Cards behöver sätta ihop en fungerande offensiv linje som herr Palmer kan skydda sig bakom, Kolb spelade så bra det gick med vad han hade och det var väl inte helt oväntat att han gick ner skadad ganska snabbt. Med all säkerhet är både Fisher och Joeckel borta från tavlan vilket gör att det kanske finns ett större intresse att fokusera på en guard som Warmack eller möjligtvis Cooper. Eller är OT Lane Johnson från Sooners värd att plocka så här högt upp? Personligen tror jag inte någon av de två är fel. Känns dumt att lägga fokus på lagets försvar som fungerar så bra men en DE/OLB skulle laget må bra av då man blivit lite väl tagna på sängen mot read-option. Finns någon av de riktigt heta kvar på tavlan här så är det helt klart ett alternativ.

A. QB Geno Smith (West Virginia)
Geno Smith låg länge parkerad som nummer ett på folks mock drafts I år, fram tills att Chiefs valde att signa Alex Smith som ny QB. Var väl i samma veva som jag satte ihop min moch draft och lyckades precis ”rädda” min mock med att inte plocka han som nummer 1. Nu har ju som sagt Cards tradat till sig Palmer och mitt B eller C alternativ kanske är mer logiska just nu. Men helt omöjligt att man tar Smith tycker jag inte det är. Om Smith då? Sågades nått väldigt av Pro Fotball Weekly härom veckan men har annars hyllats av de flesta för hans arbets moral, hans fotbollssmarthet och hand ledaregenskaper. Framförallt borde han få en båt full av rosor för hans fina arm som kan bomba ut bollar och samtidigt smeka in kortare pass men ruggigt fin precision. På minussidan kan jag väl tycka att han ibland tar lite väl lång tid på sig i fickan och det ska väl även sägas att han spelade i Dana Holgersons väldigt offensivanpassade West Virginia vilket hjälpte mycket. Starter år 1, ja, nej och kanske. Bästa QB i draften, ja.

B. OT Lane Johnson (Oklahoma)

C. OG Chance Warmack (Alabama)

6. Cleveland Browns
Första val i draften 2012: Pick 3, RB Trent Richardson (Alabama)

Browns bygger sakta men säkert upp en fungerande organisation både på och utanför planen, något som har behövts bra länge nu. Har hög tro i Lombardi och den stora vikt som Browns bör lägga på draften. Browns har fyllt en hel del behov genom FA där man varit väldigt aktiva, kan nästan jämnföras med Dolphins här. Detta leder alltså till att man är i en bättre position i draften där man inte behöver stirra sig blind på en viss position, nu kan man plocka den bästa tillgängliga spelaren med sitt val. Trots en del nya corners så känns lagets secondary och framförallt dess corner som ett av lagets största needs. Är inte topp CB’en plockad här känns det fullt logiskt att man tar honom att spela på andra sidan Haden. Nu har man fått in Kruger från Ravens men mer pass rusher känns även det logiskt och här uppe bör i varje fall en av de två riktigt hete DE finnas kvar. En WR kanske skulle vara nått att satsa på men är ganska övertygad om att man kan hitta en intressant receiver med sitt andra val. QB? Nja, tror man ger Weeden ett år till med nye Campbell som back up.

A. OG Chance Warmack (Alabama)

B. FS Kenny Vaccaro (Texas)

C. DE Ezekiel Ansah (BYU)
Ghanesen Ansah är ett av de sexigaste alternativen i folk drafts och personligen är jag aningen besviken på att jag inte fick chocka världen, nåja, med det guldkornet jag tidigt förra säsongen blev helt salig över. Ansah har inte spelat fotboll speciellt länge och kan bli precis hur jäkla bra som helst. Sen att han dominerade under Senior Bowl och såg riktigt bra ut under combine skadar ju inte direkt. Sa jag förresten att han funkar utmärkt både som DE och OLB? Pass-rusher av högsta kvalitet som påminner en hel del om Giants JPP i sina bästa stunder, även förvånansvärt bra när han faller i markering samt att försvara springspelet. Just hans brist av rutin kan väl stå emot honom om man ska lyfta fram nått.

En kommentar till “Mock draft 2013, pick 8, 7 och 6”

Kommentarer inaktiverade.