Off-season är inget för sentimentala själar

Super Bowl är spelad och säsongen är över. Dags att ta semester och ta det lugnt ett tag? Knappast. Nu äntrar vi en av de mest avgörande perioderna för spelarna i NFL. Off-season.

NFLs upplägg med ett lönetak är inte bara ett rättvist system, utan även ett spännande sådant. För även om t.ex. Seattle och New England säkerligen kommer vara väl rustade inför även nästa säsong, så ställs även de inför samma dilemma som alla andra. Vilka skall vi avlöna, och vilka skall vi säga adjö till. Off-season är således inget för sentimentala personer som gärna vill se sin hjälte avsluta karriären i favoritklubben. Snarare tvärtom. Flertalet stora namn lär snart få veta att de inte är önskvärda. Patriots har t.ex en jättenöt att knäcka i form av Darrelle Revis kontrakt. Görs ingenting kommer hans belasta lönetaket med ca 25.000.000 USD vilket är tämligen ohållbart. Patriots ägare Robert Kraft har dock signalerat att de har för avsikt att lösa situationen på något sätt.

Seattle har sin största problem i Russel Wilson som nu ”äntligen” kan skriva nytt kontrakt. En signatur som kommer göra synnerligen mycket för lönekuvertet. Nästa säsong lär han nämligen tjäna mer än den knappa miljonen USD som han fick nöja sig med i år. Det här kommer naturligtvis påverka resten av truppen i stor grad, eftersom klubben inte kommer ha möjlighet att betala alla stjärnor. Åtminstone inte i år. Seattle har visserligen draftat smart de senaste åren och har många ”billiga” spelare, men de blir inte helt lätt att göra alla glada.

Ett annat lag som blir synnerligen intressant under off-season är Dallas Cowboys. Cowboys är inte direkt kända för att hantera kontrakt och löner bra och ställs i år inför ett synnerligen intressant dilemma. Både Dez Bryant och DeMarcus Murray skall skriva nytt kontrakt. Kanske kommer de behöva visa någon dörren? Eller kan de behålla båda, och vem får i så fall stryka på foten?

Många är de beslut som skall fattas under den kommande månaden/månaderna, och vi kommer självfallet skriva mer om det här i takt med att bläck sätts till papper. Från och med imorgon fram till NFL-årets sista dag (den 10 mars) lär det vara full fart förhandlingarna.

En kommentar till “Off-season är inget för sentimentala själar”

Kommentarer inaktiverade.