Omtumlande dagar för Browns

Även om det låte lite otroligt har Cleveland Browns varit ett av de lagen som fått mest media utrymme i media den senaste månaden. När 2014 år Draft tillslut drog igång i torsdags natt, var det således inte helt förvånande att i centrum av strålkastarljuset.

Mycket har självfallet Johnny Manziel den senaste tiden ((Filmen ”Draft day” handlar om Browns. Att klubben dessutom skulle kunna vara en potentiell landningsplats för Manziel gjorde naturligtvis sitt)) och med sin höga position i draften kändes Browns som den kanske mest logiska valet. Nu är dock inte draften så lätt att förutse, utan allt ställdes på sin spets när Blake Bortles valdes redan som nummer tre utav Jacksonville. Ett val som var kvällens första sensation och öppnade upp tillställningen rejält. När sedan Browns valde att byta bort sitt val (som nummer 4) till Bills ((Bra deal av Bills som får en mycket intressant WR i Watskins)) började tankarna snurra för många Manziel-fans.

Strax därpå bytte Browns upp sig från 9:e till 8:e plats för att norpa CB Justin Gilbert som kommer bli ett välkommet tillskott i lagets secondary. Manziel var dock ännu ej vald, vilket säkerligen var en skrämmande men lärorik erfarenhet för den unge ”rockstjärnan” från Texas. När inte ens Jerry Jones ((Dallas Cowboys galne/karismatiske ägare)) valde att hugga, öppnades möjligheten för Browns att han kanske kunde vara tillgänglig när de skulle göra sitt nästa val ((Ett val som Browns fick genom att byta bort Trent Richardson till Colts förra året)). Browns kände dock att de inte kunde vänta såpass länge utan valde att återigen göra en bytesaffär med en klubb (Eagles) för att hoppa upp några pinhål och där slutligen välja Manziel till ett enormt jubel i lokalen.

Säg dock den lycka som varar för evigt. Manziel hann knappt äntra scenen innan det meddelades att lagets stjärnreciever Josh Gordon fastnat i ett doping/drog-test. Han har dock varit avstängd förr och lär om uppgifterna är korrekta bli avstängd under en längre period. Kanske kan det här vara slutet för honom Browns åtminstone. Klubben har tidigare försökt att göra sig av med honom (dvs byta bort) på grund av hans leverne vid sidan om, men utan att lyckats.

Browns räknar troligtvis Gordon som en förlorad man, och lär väl troligtvis försöka blicka framåt på dem de har införskaffat. Även om det är svårt för oss utomstående att veta vad klubbarna helst hade viljat ha för spelare, känns det ändå som Brown hade en mycket bra kväll. Deras agerande i första rundan var aktivt och de kändes som de undvek att betala ett alldeles för högt ”pris” någon spelare. Manziel och Gilbert kommer vara två välkomna tillskott. Manziel kommer dessutom sätta Browns på kartan genom sitt marknadsvärde. En av huvudmatcherna i vecka ett kommer helt enkelt vara Browns besök i Pittsburgh.

2 reaktioner till “Omtumlande dagar för Browns”

Kommentarer inaktiverade.