Organisation

Det som slår många när de första gången ser ett lag i den här sporten är att det verkar gå åt en väldig massa spelare. En iaktagelse som är helt korrekt. Även om det bara får vara 11 spelare på planen åt gången är laget uppdelat i, vanligtvis, 3 enheter som turas om beroende på situation. Dessa grupperingar är Anfall, Försvar samt ”Special teams”. Det sistnämnda gänget, med det föga smickrande namnet, är inne vid udda situationer såsom field goals, punts (spark som inte görs i poängsyfte), avsparkar m.m.

Vad gäller coacher så finns de i överflöd de med. Laget har alltid en huvudcoach, som sedan har en defensiv och en offensiv coach under sig. Bryter man ner laget vidare finns det, i stort sett, en coach för varje gruppering spelare. Linebackers, recievers etc.

Vanligtvis finns det även coacher/personal placerade högt upp på läktaren (oftast i en logé med TV) för att ge dem på planen en mer övergripande bild.

 

(Den här artikel ingår i vår NFL-skola och dess grundkurs. Texten är ämnad för dig som precis upptäckt sporten och som vill förstå mer rörande vad det är som händer. Om du vill se alla tidigare publicerade artiklar i serien så återfinns de i menyn under NFL-skolan >> Grundkurs.)