Philadelphia Eagles draft 2014

Då har turen kommit till Chip Kellys Eagles, det laget i NFC East som pilen pekar mest upp för, det ända laget kanske? Laget vann med nöd och näppe divisionen förra året och måste väl så här långt ses som en ganska stor favorit att upprepa det i år. Med Kellys Oregon-offensiv och det faktum att man har bra spelare på de flesta offensiva positionerna ser det bra ut så långt. Försvaret tyckte jag läckte lite onödigt mycket förra året och det är väl det man får se över i draften och på free agency.

Det första behovet jag kommer att tänka på är safetys, egentligen två nya skulle behövas. Patrick Chung gjorde väl ingen glad och Allen som tillslut såg skaplig ut ska testa marknaden, nye Jenkins från Saints känns inte alls som svaret. Bygger vidare bak i planen och även corner-positionen behöver helt klart ses över. Williams är väl inget vidare och jag tror inte man kan räkna med Fletcher hela året. Efter det tycker jag en OLB skulle sitta fint på andra sidan Cole, en pass-rusher till helt enkelt. DeMeco Ryans såg inte ut att trivas i nya 3-4 systemet så jag hade gärna sett en ny ILB också. Ryans kommer säkert vara kvar nästa år, men inte längre. Skulle även kunna tänka mig lite djup på den defensiva linjen också, både i mitten och på kanterna. Egentligen samma sak på den offensiva linjen, inget akut behov men djup behövs både på guard och tackle. Matt Barkley rasade verkligen ihop så även en back up QB skulle kanske kunna vara nått.

Behov: S, CB, OLB, ILB, D-line, O-line, QB

1. FS Calvin Pryor (Louisville)
Oj vad jag gillar Pryor. Inte många som pratade om honom innan förra årets säsong men från match ett till och med Cardinals Bowl match så dominerade Pryor bak i planen för Kentucky-skolan. Om Bridgewater var deras MVP i offensiven är det inget snack om att Pryor var lagets MVP i försvaret. Bör finnas kvar på tavlan med Eagles 22:a pick.

2. OLB Carl Bradford (Arizona State)
Ytterligare en personlig favorit här. Tillsammans med DT Sutton så har de två lett Sun Devils front 7 på ett föredömligt sett. Hade dålig koll på Bradford innan säsongen men efter nästan varje match så hade jag plitat ner en liten notis om just Bradford. Skulle snackats mer om honom om det inte vore för att Barr och Mack för så mycket plats.

3. CB Keith McGill (Utah) eller CB Louchiez Purifoy (Florida)
McGill gjorde det bra för Utah förra året men det är mest för hans storlek och styrka som han har klättrat på folks listor. Alla som sett hur Seattle lyckats med sina stora DB’s kan nog tänkas testa McGill. Skulle han vara plockad så känns Purifoy, som gått åt andra hållet, som ett bra alternativ. Hans sista säsong i Gators var väl inte hans bästa men potentialen finns där och man såg hur bra han är 2012.

4. ILB Lamin Barrow (LSU)
LSU’s försvar hade helt klart ett mellan år och man hade nog räknat med mer från en spelare som Barrow. Gjorde ett riktigt bra 2012 men med Mingo, Montgomery och Minter hamnade han lite i skymundan och kanse var det för det fina sällskapet som det gick bättre. Barrow är vad som kallas ett fint prospect. Han har kroppen och det atletiska för att bli riktigt bra men saknar fortfarande det rätta fotbollstänket. Kan på sikt ersätta en som Ryan kanske?

5. WR/RB Dri Archer (Kent State)
Grymma tider I combine, riktigt bra collegekarriär I Kent State men för liten för NFL enligt de flesta. Jag är så tråkig att jag står med en fot i varje läger men jag verkligen älskade att se den lilla skolan Kent State när Archer var med. Chip Kelly hade De’Anthony Thomas och LaMichael James i Oregon och Archer är minst lika bra som dessa. Jag skulle verkligen vilja se vad han hade kunnat ställa till med i Kellys offensiv. Visst, man har signat Sproles i den rollen, men ändå…

5. NT Justin Ellis (Louisiana Tech)
Stor tung och elak spelare som verkligen inte gick att missa när man kollade LA Tech förra året. Har förvånansvärt bra fart och ser spelet bra, utmärkt ankare. Har samma problem som många på hans position, kan komma lite väl högt. Gillar honom som back up till Logan med sparsam speltid i början.

7. OG Trey Hopkins (Texas)
Har startat för Texas tre år i rad och gör sällan en dålig match men är väl inte heller den spelare som glänser. Pålitlig guard som med rätt utveckling bör kunna ta en startplats i ett NFL lag. Kom med i All Big12 First Team i år.

4 reaktioner till “Philadelphia Eagles draft 2014”

Kommentarer inaktiverade.