Planen

Planen som sporten spelas på är 100 yards lång och 53 yards bred. Eftersom spelet bygger mycket på att anfallande laget hela tiden skall ta sig åtminstone 10 yards längre fram finns det markeringar över hela planen för att spelare, domare och publik enkelt skall kunna hålla reda på var bollen befinner sig och hur långt det är kvar tills 10 nya yards passerats. I TV-sändningarna brukar extra linjer läggas på med datagrafik för att göra det enkelt för TV-tittare att orientera sig. De 2 linjer som projeceras då är ofta startpunkten (”Line of scrimmage”) och den position på fältet som skulle innebära att anfallande lag får 4 nya försök.

I vardera änden av planen finns ett 10 yard långt område som kallas “End zone”, målområdet. Det är där alla poäng görs på något sätt.

 

(Den här artikel ingår i vår NFL-skola och dess grundkurs. Texten är ämnad för dig som precis upptäckt sporten och som vill förstå mer rörande vad det är som händer. Om du vill se alla tidigare publicerade artiklar i serien så återfinns de i menyn under NFL-skolan >> Grundkurs.)