Preston Road Trophy

Signaturen @Imtakinadump på Twitter tipsade oss om något som kallas Preston Raod Trophy. En trofé som uppenbarligen inte fått tillräckligt men uppmärksmahet i media. På söndag är det dock dags att avgöra vem som skall ha den i sin ägo. Kansas eller Dallas.

Lamar Hunt (1932-2006) var en av USAs riktigt stora idrottentreprenörer, och är idag invald i tre olika sporters Hall of Fame som ett tack för sina insatser. På sina meritlista har han bl.a. att han var med och grundande NASL ((Föregångaren till dagens MLS, dvs ”vanliga fotbollsligan)), International Tennis Championships ((Föregångaren till dagens ATP cirkus)) samt grundade Kansas City Chiefs som han ägde ända fram tills sin död. Förutom detta ägde han även två MLS-lag och var en av ursprungliga investerarna i Chicago Bulls.

1998 grundande han dock en lite mindre cup som är fokus för dagens text. Preston Raod Trophy är precis som det låter. En trofé uppkallad efter en gata. På den här gatan, finns det lite förnämare hus och 1998 bodde Lamar i ett av dessa. I ett annat bodde Jerry Jones, ägaren av Dallas Cowboys. Det här lite ovanliga sammanträffade tyckte Lamar Hunt skulle firas genom att instifta en liten pokal som skulle tillfalla det lag, utav Chiefs och Cowboys, som vann den senaste matchen.

Just nu är pokalen i Jerry Jones ägo eftersom Cowboys vann senaste mötet, men Lamar Hunts son sägs vara tämligen sugen på att vinna tillbaka den. Han har även sett till att Andy Reid (Kansas nye coach) är införstådd med hur viktigt morgondagens möte är.

[quote_box]”It’s the smallest and ugliest trophy in sports…Andy knows its importance. Coming from Philadelphia, he’s used to a rivalry with the Cowboys.”[/quote_box]

Ikväll smäller det igen. Cowboys och Chiefs möts på Arrowhead Stadium i Kansas. Vem tror du tar hem bucklan den här gången.

En kommentar till “Preston Road Trophy”

Kommentarer inaktiverade.