Prislapp: 2.2 miljoner per kast.

Min bardomskamrat Kalle var alltid bättre än mig på allt vad idrott innebar. Fotboll, innebandy, friidrott, ja allt. Eller snarare nästan allt. Jag var nämligen den enda av oss som lyckades dunka på den där basketkorgen som vi hade sökt upp just den där dagen. Kalle försökte och försökte, men han lyckades aldrig. Den dagen var helt enkelt jag bäst av oss. Följande dag var dock ordningen återställd. Kalle var bäst på idrott och så har det förblivit. Jag kommer doch alltid minnas det tillfället då jag var bäst, och de är därför jag gillar historien om Matt Flynn.

För er som missat Matt Flynn är han en numera arbetslös amerikansk fotbollspelare. De flesta av oss hade säkert aldrig lärt oss namnet om det inte vore för den där dagen. Den 1 januari 2012 skulle Green Bay Packers spela sin sista grundseriematch mot divionsrivalen Detroit Lions. Som brukligt är bänkade Packers en hel del ordinarie spelare för att dessa skulle få vila inför slutspelet. Däribland stjärnan Aaron Rodgers vilket öppnade upp för reserven Matt Flynn. Precis som alla reserver bör göra i det här läget tog vår vän Matt verkligen chansen och kastade för 480 yards och 6 TD. Succén var monumental och Flynn, som satt på utgående kontrakt, hade verkligen krattat manegen väl inför stundande off-season. Han var het.

När säsongen sedermera var över var det inte direkt svårt för honom att ordna ett nytt kontrakt med en annan klubb. Väskan packades och Flynn begav sig till Seattle för att försöka ta platsen som deras ordinarie. Vad han inte hade räknat var att dem skulle hitta Russell Wilson i draften det året. Dessa båda fick chansen att slåss om platsen som lagets QB och som ni säkert vet vann Wilson den matchen. Efter säsongen gick Seattle och Flynn skilda vägar och han byttes bort till Oakland Raiders som fortfarande letade efter en ny QB. Året i Seattle var dock inte helt lönlöst utan bankkontot hade åtminstone växt med ca 8 miljoner USD.

Tiden i Oakland var tänkt att bli Flynns revansch på fjolåret. Att ha förlorat QB-kampen mot Russell Wilson är visserligen inget att skämmas för, men trots allt vill alla spelare medverka på planen. Raiders verkade egentligen som en ganska passande klubb eftersom den länge letat efter den där ordinarie QB som kan ta laget till nya höjder. I klubben fanns visserligen en kille vid namn Terrelle Pryor. Denne hade dock inte gjort någon nämnvärt avtryck under sina två år i klubben, vilket borde tala för Flynn.

När årets säsong drog igång visade det sig dock att Pryor hade lyft sig från föregående år. Med sin fantastiska fysik och spel stod det tämligen omgående klart för Raiders ledning att Pryor var den man de skulle satsa på framöver. Tyvärr för Flyn ansågs han återigen vara överflödig och fick således härom dagen uppsöka ”a-kassan”.

Eller behöver han det? Hur var det nu med ekonomin egentligen? Kontraktet med Raiders hade trots allt inneburit 6,5 miljoner USD i garanterade pengar. totalt sett har alltså Matt Flynn tjänat 14,5 miljoner USD. Ca 94 miljoner svenska kronor efter den där insatsen på nyårsdagen 2012. Under den här perioden har han hunnit med att försöka kasta en boll endast 43 gånger. Alla gick dessutom inte fram till sin tänkta mottagare. Prislappen på varje pass skulle således hamna på ca 2,2 miljoner kronor per pass. Ganska hyfsat betalt för en medioker insats. Allt för att han spelade en enda bra match i Packers.

En kommentar till “Prislapp: 2.2 miljoner per kast.”

Kommentarer inaktiverade.