Raiders verkar aldrig bli kvitt JaMarcus Russell

Att det numera finns lite begränsingar på hur mycket en rookie kan tjäna är nog tämligen bra. Fråga bara Oakland Raiders.

Russell valdes som nummer ett i draften 2007 och skrev då ett 6-årskontrakt med Raiders. Russell var dock en total flopp som inte bara spelade dåligt, utan även verkade sakna arbetsmoral. Killen brydde sig inte mycket om någonting egentligen. På ”Rich Eisen Podcast” berättades härom veckan historien om när Raiders coacher började misstänka att deras unga QB inte läste/tittade på det material de gav honom. En dag gjorde de nämligen ett litet ”stickprov” och skickade med honom en tom DVD med ”saker han kunde förbättra i sitt spel”. Russell kom tillbaka dagen därpå och förklarade att han höll med coacherna fullständigt om DVD-ens innehåll, och att han skulle bättra sig på de punkterna.

Raiders valde således till slut att gå skilda vägar med sin unge adept. Vid den tidpunkten hade han redan kostat laget dryga 36 miljoner dollar. Laget har sedan dess försköt att få tillbaka ca 9 av dessa, medan Russell har hävdat att de saknas ungefär lika mycket. Parterna verkar dock nu ha enats och Raiders kommer nu betala ut ytterligare 3 miljoner till Russell.

JaMarcus gör nu ett sista (??) försök till comeback och har bantat ner sig ca 25 kilo, och ser rätt ”fit” ((För att använda Lars Lagerbäcks favoritord)) ut. Inget lag har dock nappat riktigt på den nygamle QBs talang. Men skam den som ger sig. Med tanke på att ett 30-tal spelare har blivit arresterade sedan Super Bowl spelades så är det bara en tidsfråga. Snart öppnar det sig en lucka någonstans.

En kommentar till “Raiders verkar aldrig bli kvitt JaMarcus Russell”

Kommentarer inaktiverade.