RGIIIs skada: Förbannelse eller möjlighet?

I söndags var det då dags igen tyvärr. Återigen en tung skada på Redskins Robert Griffin III. Precis som med Sam Bradford i St Louis börjar många stilla undra om inte den unge QBs dagar är räknade? Åtminstone i Washington.

Det var i första kvarten i söndagens match mot Jacksonville som olyckan var framme för RGIII. Efter att han tagit en löpning utåt sidlinjen landade han såpass illa att hans ankel slogs ur led. En skada som förväntas hålla honom utanför startelvan under större delen (ca 12 matcher) av säsongen. Således kommer Redskins få förlita sig på att hans backup Kirk Cousins har vad som krävs för att ta laget till slutspel. Om söndagens match är representativ för vad Cousins kommer hålla för standard framöver så ser det inte alltför mörkt ut för Redskins. Cousins kom, som sagt in, redan i första kvarten och spelade mycket bra. Han satte 22 av 33 pass för 250 yards, 2 TD och 0 interceptions, och var en bidragande orsak till lagets seger med 41-10.

Cousins framgång gjorde att vissa fans redan i söndags deklarerade att han är mannen för framtiden, och även om man inte skall skriva om ett ett helt lags framtidsplaner baserade på 45 minuters fotboll, så är det dock en intressant tanke. Är RGIIIs dagar räknade i Washington? Killen är 24 år gammal och har redan haft två allvarliga skador. Hans spelstil bygger på att han är en synnerligen mobil quarterback som dock ibland saknar det där, ack så viktiga, egenskapen att utvärdera när man bör springa och inte. Hans belackare menar att denna spelstil är alltför riskfylld och försätter honom i alldeles för fysiska situationer med motståndarna. Visst är det tufft att försöka att tackla försvararen och tjäna den där extra metern. Men är det värt det i längden?

Till sin fördel har han dock att laget har betalt oerhört dyrt för honom. Inför 2012 års draft gav man, mer eller mindre, bort halv kungariket för att kunna drafta honom. Med tanke på det priset är det nästan ett måste att han spelar. Klubben kan inte redan nu vika ner sig, och ge upp honom. Hur gärna än vissa coacher vill/ville göra det. Redskins coach Jay Gruden har naturligtvis inte valt att uttala sig i frågan nämnvärt, men ges nu en intressant chans. Nu får han möjligheten att under lång tid testa Kirk Cousins utan att bränna några broar politiskt med RGIII och hans fans. Skulle det här visa sig vara ett vinnande koncept, kan man ta den diskussionen i lugn och ro efter säsongen. Kanske kan man då byta bort RGIII till någon annan klubb och få igen lite av det man investerat?

En kommentar till “RGIIIs skada: Förbannelse eller möjlighet?”

Kommentarer inaktiverade.