Super Bowl-föda: Eriks milkshake

En meny på Super Bowl innehåller egentligen allt som är kletigt och grillat ifrån det stora landet i väster. En milkshake är visserligen kletig, men kan kännas aningen malplacé. Det gäller dock att göra den på rätt sätt, och introducera den till sällskapet vid rätt tidpunkt.

Vid förra årets Super Bowl hade mitt lokala gäng av glada fotbollsentusiaster skrapat ihop en härlig meny. Både vad gäller mat och dricka. Där fanns självfallet kletiga och heta ”wings”, perfekt pulled pork och en aldrig sinande lager av allehanda chips/nachos. Det som dock slog många med häpnad var dock den milkshake som gängets ”JJ Watt” bjöd på.

Receptet är dock aningen oklart. Delvis beroende på den sena timme som då rådde, men troligtvis även för att upphovsmannen vill behålla sin hemlighet så länge som möjligt. Säkra rapporter ifrån köket gjorde dock gällande att Kahlua, vodka, oreos, vaniljglass, mjölk, kolasås och lite chokladsås skall ha förekommit.

En milkshake är visserligen inte revolutionerande i sig, men här kommer dock tajmingen in. Om du välkomnar dina gäster med varsin milkshake hamnar du troligtvis fel totalt och alla kommer troligtvis fundera på vad du håller på med. Men om du serverar den i fjärde kvarten ger den dina gäster den där sista ”kicken” att fortsätta ända in i kaklet. En given succé framåt morgonkvisten. Utan Eriks milkshake hade jag troligtvis missat Malcolm Butlers nu legendariska interception.

I år kommer troligtvis samma gäng samlas, för att återigen se samma match. Endast en grej på menyn är spikad. Eriks milkshake. ((I år kommer den dock tidigareläggas 10 minuter eftersom Coldplay är pausunderhållning.))

 

 

(…p.s…om du vill ha mer inspiration inför Super Bowl kan du titta förbi vår Mat & Dryck hörna)