Topp fem LB's i College 2013

Linjebackar är helt klart en snygg position, personligen är jag väldigt svag för de LB’s som är duktigas på att rusha QB:en, trots att det lite mer intellektuella vore att lyfta fram dem som har en riktigt vass blick för spelet och vet när man ska falla i passförsvar och när man ska attackera, vad kan jag säga, gillar dem med.

1. Kyle Van Noy (BYU) Sr
Solklar etta på min lista. KVN och Ziggy Ansah ägde front 7 förra året i mormonskolan och hur mycket jag än prisat Ansah så håller jag supertalangen Van Noy högre. 12 sacks och 2 interceptions förra året och det känns som det kan bli mer i år. Stor och stark och skulle, likt Ansah, även funkat utmärkt som DE pass-rusher med.

2. C.J. Mosley (Alabama) Sr
En ’Bama spelare på listan, oväntat… Trots att man under ett par års tid slängt försvarare på NFL så poppar nya upp hela tiden. Saban är en sucker på att utveckla stora tuffa killar till att bli grymma försvarsspelare. First Team All-American förra året och väljer trots det att spela sitt sista år i college, gillar vi. Inte samma pass rusher som Van Noy men bör räcka att påpeka att han bjöd på 107 tacklingar förra året, mer än dubbelt av vad Van Noy gjorde.

3. Ryan Shazier (Ohio State) Jr
Känns som det alltid kommer bra LB’s från Big Ten och tacklingsmaskinen Shazier känns som den hetaste i år. 116 tacklingar och 6 sacks är jäkligt bra och om inte bättre så kommer han ligga där även i år när Buckeyes jagar den nationella titeln. Har dock inte samma heta d-line att ta hjälp av i år.

4. Shayne Skov (Stanford) Sr
Ytterligare en senior som valt att köra sitt sista år i college. Skov kanske inte är så högt på folks listor men jag är riktigt svag för Skov som verkligen styrde Stanfords fina försvar förra året. Haft problem med skador innan men har nu fått en hel ofseason att förbereda sig, kan bli ett av landets stora utropstecken.

5. A.J. Johnson (Tennessee) Sr
4 av 4 seniorer på listan, inte illa. Johnson hade till skillnad från resten av Vols försvar en riktigt fin säsong förra året. Missade första matchen och hade fem tacklingar i andra, efter det hade han inte under 11 tacklingar i någon match, blev 129 totalt. En jäkla massa ansvar på Johnson i år.

Bubblare: Chris Borland (Wisconsin), Max Bullough (Michigan State), Steve Edmond (Texas), Jake Ryan (Michigan), Christian Jones (Florida State), Yawin Smallwood (UConn)

En kommentar till “Topp fem LB's i College 2013”

Kommentarer inaktiverade.