Veckans Collegematch, vecka 5

Vi lägger den mindre spännande vecka fyra bakom oss och välkomnar med öppna armar resten av året som från denna vecka bjuder på heta drabbningar i mängder varje vecka. Veckans tidiga match har jag valt en relativt ny matchup mellan två skolor som inte är vana att möta varann. Man spelar en hyfsat lik fotboll där den ena skolan just nu är ett par steg före. Jag tror det kommer bli en riktigt rolig match för dem som gillar offensiv fotboll med mycket poäng, och vem gör inte det?

Oklahoma State (3-0) @ West Virginia (2-2)
28 September, 18:00, Atlanta, GA

Förra året, West Virginias första i Big12, var det en osund offensiv i matchen mellan de båda just offensiv starka skolorna. Den gången spelades matchen i Oklahoma och Cowboys vann tillslut ganska enkelt med 55-34 mycket på grund av att WVU’s försvar var rena skräpet. I år har inte West Virginia sin härliga trio av QB Geno Smith samt WR-paret Stedman Bailey och Tavon Austin. I år har väl skolans försvar blivit aningen bättre men samtidigt är inte offensiven alls att räkna med på samma sett som förra året, trots att coach Dana Holgerson har en förmåga att få till det just i offensiven. Man förlorade bara med 16-7 mot Oklahoma men åkte förra helgen på en blytung förlust mot Maryland med 37-0. Hemma i Morgantown uppe bland John Denver’s berg är man starka men inte ett mellanår som detta.

Oklahoma State däremot har på förhand tippats av många som segrare av Big12 och konferensens hetaste utmanare till att spela i den stora BCS finalen, jag är väl mer tveksam, men man har börjat med tre vinster där ändå segern mot Mississippi State med 21-3 sticker ut. QB Walsh har känts stabil och kan säkert växa ytterligare under året. Receivern Stewert känns farlig och trots att man saknar RB Randle en del ute på plan har RB Smith redan lyckats springa in 6 TD’s och känns som ett hot i red zone. Mest imponerad är jag över lagets försvar som visserligen inte ställts mot de vassaste offensiven men ändå utstrålat ett lugn och en pondus som jag till exempel inte sett hos skolor som Alabama än.

Räkna med mycket poäng mellan de båda skolorna även i år och det blir säkert en rolig match att följa. Cowboys vinner denna med minst två TD’s.

Spelare att hålla ögonen på: QB J.W. Walsh (Oklahoma State), CB Justin Gilbert (Oklahoma State), WR Josh Stewert (Oklahoma State), DT Calvin Barnett (Oklahoma State), LB Brandon Golson (West Virginia), RB Charles Sims (West Virginia), S Karl Joseph (West Virginia)

2 reaktioner till “Veckans Collegematch, vecka 5”

Kommentarer inaktiverade.