Veckans fan: Patrik och hans Seattle

I vår serie där alla ni fans kommer till tals har turen kommit till Patrik Björk att prata om laget längst upp till vänster på kartan.

(Notera att Patrik svarade på frågorna långt innan säsongen började)

Vilket är ditt lag
– Seattle Seahawks

Hur kommer det sig att det blev just laget Seahawks?
– Min pappa (Som för övrigt bor i Seattle idag) började flyga till Seattle i jobbet och vi brukade se lite matcher. Sen såg vi båda två Super Bowl XL tillsammans och sedan dess är det Seahawks. Jag har således följt lagets resa mot toppen.

Ditt bästa Seahawks-minne?
– Kan faktiskt inte bestämma mig om just 1. Men mina bästa Seahawks minne är självklart den efterlängtade Super Bowl vinsten härom året när vi krossade Broncos. Sedan är det den första matchen jag såg på plats mot Bengals, att uppleva CentruryLink Field på riktigt men även Shermans första interception i ligan. Det tredje bästa minnet måste vara när jag såg 49ers när de besökte Seattle i hemmapremiären och Seattle krossar 49era och publiken slog ljudrekordet.

Nämn 3 viktiga fakta (spelare, ledare, händelser etc) som du tycker vi bör ha koll på.
– När man pratar om Seahakws går det inte att missa ”12th Man”. Det är alltså namnet på Seahakws supportrar. Laget, det första och enda i NFL, valde år 1984 att pensionera nr 12. Så ingen spelare kan bära denna tröjan utan den har tillägnats fansen. Runt om i Seattle ser du snabbt att den populäraste tröjan är just ”12 FAN”. Innan varje match så höjer man en flagga med siffran 12 till publikens vrål.
– Seattles 2012 Draft. Denna draft sågades totalt av journalister och experter. Man valde Bruce Irvin med Pick 15, vilket var en överraskning för många. Man valde även Russell Wilson i 3e rundan, en QB som experter sa aldrig skulle kunna spela i NFL. Många sa varför väljer men Russell Wilson när man har Matt Flynn. Rätt bra val så här i efter hand va?
Paul Allen ((Seahawks ägare Paul Allen var medgrundare till Microsoft och räknas till skaran av världens rikaste personer.)). Seahawks ägare. Mannen som fick Seahawks att stanna i Seattle. Han köpte klubben år 1999 när den dåvarande ägaren ville flytta klubben till Kalifornien. Ett sant Seahawks fan som älskar klubben lika mycket som alla andra supportrar. En av alla 12th Man.

Vad skall vi hålla ögonen på framöver rörande ditt lag?
– Seahawks offensiv kommer att ta sig till en ny nivå. Passningsspelet har varit Seahawks svaga sida under de senaste åren. Men men anslutningen av Jimmy Graham kommer anfallet ta sig en till nivå. Detta om den offensiva linjen håller. Kombination med Grahams händer, Russel Wilsons fötter och Beastmode kommer öppna upp för passningar och tunga långa springspel. Annars även Inside Linebacker Bobby Wagner som förra året var förvarets hjärta och när han var på plan var Seahawks försvar på en helt annan nivå.

En kommentar till “Veckans fan: Patrik och hans Seattle”

Kommentarer inaktiverade.