Veckans fan: Peter och hans Denver Broncos

Broncos logoI samarbete med Facebookgruppen NFL Fans Sweden tänkte vi ställa 5 frågor till lite olika medlemmar för att få en inblick i hur de ser på sitt respektive lag. Först ut är Peter ((För övrigt redaktör för eminenta Bourbonbloggen.se)) med sina Denver Broncos.

Tankarna med den här artikelserien är många, men primärt handlar det om att få inblick i varandras supporterskap. Alla har vi hittat olika lag att stötta, och alla har vi alla hittat till sporten på vårt eget sätt. Förhoppningen med artikelserien är också att vi skall lyckas med konststycket att hitta ett fan för vartenda lag i NFL. Vi börjar som sagt med Peter Kihl och hans favoritlag.

Vilket är ditt lag?
Denver Broncos

Hur kommer det sig att det blev laget i ditt hjärta?
Jag bodde i Colorado som utbytesstudent.

Vilket är ditt bästa Broncos-minne?
Broncos vs Steelers 1990, för att jag var där, annars Peyton Manings hela säsong 2013 (förutom superbowl), eller Trindon Hollidays härliga kickreturns…

Nämn 3 viktiga fakta (spelare, ledare, händelser etc) som du tycker vi bör ha koll på?
– Om vi pratar historia tycker jag man skall känna till hela John Elways galna resa. Först draftades han av Baltimore Colts som ”sålde” honom till Broncos där han sen spelade hela sin karriär. Han avslutade 1998 med back-to-back Super bowls för att sedan rida in i solnedgången. 2011 återkom han som ledare ((från 2011 som Executive Vice President of Football Operations och från 2014 som lagets GM)), för att leda Broncos mot nya höjder. Elway ÄR broncos i själ och karaktär. Han har bra kontakt med både Peyton Manning, som är en av de bästa qbs genom tiderna, och Gary Kubiak, Denvers nya coach som var hans backup qb under många av åren.
– Just ”back-to-back Super Bowls” är min andra viktiga fakta. Enda gångerna Broncos vunnit superbowls med Elway som mvp i den andra och fenomenala RB terrell Davis som mvp i den första.
Mike shanahan som var tränare för Broncos mellan 1995-2008. En fantastisk coach som ledde Broncos under den dubbla Super Bowl tiden.

Vad tycker du vi andra skall hålla ögonen på i ditt lag?
– Många dömer ut Peyton Manning som för gammal och på dekis, och att han inte passar i Kubiska system. Jag tror dock att Kubiak är smart och anpassar spelet till Mannings fördelar. Jag tror och hoppas på en ny Super Bowl run för såväl Broncos som Manning då de är värda det. Denvers defence är också något att hålla ögonen på, med tre pass rushers av hög rang i Miller, Ware och Ray.

En kommentar till “Veckans fan: Peter och hans Denver Broncos”

Kommentarer inaktiverade.