Vi tippar SEC och Big12

Mitt i all hysteri kring NFL starten och vilka man har i vilket fantasilag etc så är ju som bekant redan college säsongen inne på vecka nummer två. Vecka 1 bjöd i vanlig ordning på en rad intressanta detaljer och en hel del ringrostiga idéer från spelböcker runt om i landet. Då jag älskar att gräva ner mig så djupt i collegeträsket så det är mer eller mindre omöjligt att sig ur det igen tänkte jag bara fukta folks läppar lite med vad jag såhär en och en halv vecka in tror om framförallt BCS divisionerna. Först ut divisionen med stort D samt den senaste divisionen som inte var SEC som kunde flagga med en nationell mästare.

SEC

`Bama såg så bra ut mot Michigan att jag bara ville slänga mig på datorn och panikboka en biljett till Tuscaloosa. Laget blev av med nio defensiva startspelare i draften i år och visar mot Michigan upp ett försvarsspel som såg lika bra ut, om inte bättre än det förra året. Naturligtvis håller jag Alabama som favorit i SEC.

I västra divisionen utmanar ett alltid slagkraftigt LSU med kanske landets näst bästa försvar och Arkansas som i vilken annan division eller konferens hade varit en solklar favorit. Man har ett ruggigt bra anfall med QB Tyler Wilson och RB Knile Davis.
I öst känns det som ett race mellan Georgia och South Carolina. Georgia har egentligen allt vad som krävs för att lyckas med en fantastisk QB i Murray och ett riktigt bra försvar. Gamecocks har en spännande offensiv med en av landets hetaste RB’s i Marcus Lattimore, i försvaret känns det lite tunnare men man har ändå en spelare som DE Jadeveon Clowney som är en av landets mest lovande försvarare.

SEC Championship Game: Georgia – Alabama
SEC Mästare: Alabama
Överraskning: Tennessee
Besvikelse: Texas A&M
Årets Def. Spelare: LB C.J. Mosley (Alabama)
Årets Off. Spelare: QB Aaron Murray (Georgia)

Big 12

Texas defensiv var bra nära ’Bamas, men då mötte man också ett betydligt sämre lag i Wyoming. Oklahoma State får klara sig utan både Weeden och Blackmon, men enligt experter är det systemet och inte spelarna som vinner lagets matcher. Trots en ganska trött match senast är det Oklahoma Sooners som är favoriter med ett i stort sett komplett lag med gott om bredd. Största utmanaren är nykomlingen West Virginia som tillsammans med Oregon har ett av landets vassaste offensiva system, Dana Holgerson är galen när det kommer till den biten.

Big 12 Mästare: West Virginia
Överraskning: TCU
Besvikelse: Baylor
Årets Def. Spelare: SS Kenny Vaccaro (Texas)
Årets Off. Spelare: WR Tavon Austin (West Virginia)