Winston bevisar att disciplinproblem även finns på college

Igår talade Goodell till massorna efter en lång tids tystnad. Det var många fina ord, som nu förhoppningsvis skall följas upp med ett kraftfullt agerande. Förhoppningsvis lyssande inte bara NFLs spelare, utan även de framtida som går på college idag. Framför allt får vi hoppas att Jameis Winston lyssande.

För er som missat Jameis Winston så är det alltså namnet på Florida States Heissman-vinnnaden QB. En spelare vars historia påminner mycket om Johnny Manziels. Båda är dem spelare med mycket talang i kroppen, men samtidigt har de en liten ”bad boy”-ådra i sig. Det här kan visserligen vara lite attraherande då QBs ofta har en tendens att vara präktiga killar som sällan sticker ut, men då får de vara inom rimliga gränser. ((T.o.m. en tidigare ”bad boy” som Big Ben Roethlisberger i Steelers har lugnat ner sig på äldre dagar.))

Winstons disciplinära problem startade under fjolåret med en våldtäktshistoria som var full av logiska luckor från flera av de inblandade. I det fallet valde dock åklagaren att inte gå vidare med ärendet. Känslan var dock att det kanske återigen rörde sig om ett fall där den som hade bäst advokater gick vinnande ur striden. Oavsett var sanningen en låg, var Winstons rykte fläckat efter den här incidenten och det normala i det här läget är naturligtvis försöka rätta till sin gloria genom att försöka göra gott i andra sammanhang. Collegetiden är ändå en ända lång PR-kampanj (inför NFL-lagen) för en spelare av Winstons magnitud. Tyvärr missade vår huvudperson den biten, för det dröjde inte länge förrän han åkte fast för att ha snattat skaldjur.

Allt det där var dock förra året och en ny säsong innebär nya möjligheter. En chans att vända blad. Jameis Winston misslyckades dock även med det här då han härom veckan gick på fest och hoppade upp på ett bord och skanderade ”Fuck her right in the pussy!!!”. En agerande som naturligtvis är fullkomligt förkastligt, och givetvis fick skolan att agera. Tidigare i veckan gick de således ut med att Winston skulle vara avstängd under första halvlek mot Clemson idag. Av någon anledning valde dock skolan att skärpa den här bestraffningen till ”hela matchen”, i väntan på att den pågående utredningen om incidenten är klar.

Förutom att Winstons kontinuerligt dåliga beteende är avskyvärt i sig, är det naturligtvis oerhört dumt inför hans eventuella NFL-karriär som trots allt inte är jättelångt bort. Framför allt i en tid då NFL brottas med den största moralkrisen som ligan har skådat. Vilket lag kommer vilja ha Winston som ansiktet för sitt franchise?

 

Florida State möter Clemson natten mot söndag med start klockan 02.00 (20.00 lokal tid, ET)